Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 23.01.2021. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(2) Půjčeno:2x 
BK
1. vyd.
Olomouc : Univerzita Palackého, 2002
109 s.

objednat
ISBN 80-244-0566-0 (brož.)
Určeno pro pregraduální a postgraduální vzdělávání lékařů
Obsahuje bibliografické odkazy, tabulky
Péče intenzivní - výživa - učebnice vysokošk.
Výživa klinická - učebnice vysokošk.
000048236
1. Malnutrice // 1.1 Definice základních pojmů // 1.2 Epidemiologie // 1.3 Prosté krátkodobé a dlouhodobé hladovění // 1.4 Stresové hladovění // 1.5 Vliv nedostatečné výživy na fyziologické funkce // 2. Makronutrienty a mikronutrienty v lidské výživě a metabolizmu 17 // 2.1 Dusík, aminokyseliny a bílkoviny 17 // 2.2 Tuky 21 // 3.3 Sacharidy 24 // 3.4 Vitaminy 28 // 3.5 Voda 33 // 3.6 Minerální látky 36 // 3. Výživa zdravého člověka // 3.1 Bílkoviny // 3.2 Sacharidy, tuky, vitaminy a minerální látky // 4. Hodnocení nutričního stavu v klinické praxi // 4.1 Energetická potřeba organizmu // 4.2 Klinické vyšetření nutričního stavu // 4.3 Systematické zhodnocení výživy - diagnóza malnutrice // 5. Jak řešit poruchy výživy? // 56 // 5.1 Dietní úprava // 5.2 Enterální výživa // 5.3 Parenterální výživa // 6. Výživa u vybraných stavů a onemocnění // 66 // 6.1 Akutní stavy a kriticky nemocní // 6.2 Staří a chronicky nemocní // 6.3 Onemocnění jater // 6.4 Pankreatitida // 6.5 Onemocnění ledvin // 6.6 Nespecifické střevní záněty. // 6.7 Nádorová onemocnění // Příloha 106 // Věcný rejstřík

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC