Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 23.01.2021. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
1. elektronické vydání
Grada 2009
1 online zdroj (136 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-6577-8 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-2512-3 (print)
Prakticky denně slyšíme varování lékařů, že každý druhý člověk v České republice umírá na kardiovaskulární onemocnění. Obyvatelé naší republiky jsou na předním místě v onemocnění rakovinou tlustého střeva a konečníku. Existuje samozřejmě řada příčin tohoto nepříznivého zdravotního stavu naší populace. Jednou z nich je i nesprávný životní styl, včetně špatných stravovacích zvyklostí. Renomovaná česká autorka, Mgr. Diana Chrpová vám proto přináší návody a zaručené rady, jak zdravě jíst a zůstat fit. Ve své zbrusu nové publikaci vám poradí, jak se stravovat během celého roku, měsíc po měsíci. Získáte cenné informace, která jídla jsou v daný měsíc nejvhodnější a z jakých potravin by se měl skládat váš jídelníček. Autorka nezapomněla ani na vzorové jídelníčky a na odlišnosti týkající se těhotných, dětí a nemocných. Za celé nakladatelství vám přejeme příjemnou zábavu u vaření a především dobrou chuť!.
001485140
/ Obsah // OBSAH // / Úvod...7 // 1 / Leden...9 // Energetická a biologická hodnota stravy...10 // Bílkoviny ve výživě...11 // Hubnutí nejen po Vánocích...13 // Zelenina a ovoce v zimě...18 // 2 /Únor...21 // Sacharidy ve výživě...22 // Glykemický index potravin ...22 // Jídelníček na horách...27 // Výživa při nemocech z nachlazení, chřipce, viróze, infekci // močových cest...29 // 3 /Březen...31 // Tuky ve výživě...32 // Cholesterol...33 // Ateroskleróza ...34 // 4 / Duben...39 // Vitamíny...40 // Výživa kojence a batolete...41 // Nesnášenlivost lepku...43 // 5 /Květen ...45 // Minerální látky...46 // Laktózová intolerance...48 // Osteoporóza...48 // Výživa ve stáří...51 // 6 / Červen...59 // Antioxidanty...60 // Bylinky v kuchyni...62 // 5 // S VÝŽIVOU ZDRAVÉ PO CELÝ ROK // Trocha z historie stravování...69 // Ledviny a výživa...71 // 7 / Červenec...73 // Vláknina ve výživě...74 // Zelenina a ovoce v létě...78 // Výživa sportovce...81 // Fenylketonurie...82 // 8 / Srpen...85 // Ostatní složky stravy...86 // Potravní doplňky...87 // Hygiena výživy...88 // Jídelníček o dovolené...90 // 9 / Září...93 // Pitný režim...94 // Děti a výživa...95 // Výživa při hepatitidě A...101 // 10 /Říjen...105 // Cizorodé látky v potravinách...106 // Výživa těhotných a kojících žen... 108 // Šetřící diety...110 // 11 / Listopad... 115 // Alternativní směry výživy...116 // Výživa při diabetů
(diabetes mellitus)...120 // Přírodní toxiny v potravinách...121 // 12 /Prosinec...123 // Polévky ve výživě...124 // Vánoce zdravěji ...126 // Výživa po zánětu žlučníku...127 // /Závěr... 131 // /Literatura...133 // 6

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC