Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 08.07.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2011
1 online zdroj (128 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-7540-1 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-3588-7 (print)
Zahrádkáři se každoročně potýkají s chorobami a škůdci na ovocných dřevinách a zelenině. Zejména jim je určená kniha, která je seznámí s racionální ochranou ovocných kultur, zeleniny a révy vinné. Tento přístup využívá preventivní i léčebná opatření bránící vzniku či rozšíření chorob a rozmnožení škůdců na zahradách a v sadech. Začínající i pokročilí pěstitelé zde najdou rady, jak mechanicky a pomocí biologických prostředků chránit dřeviny, maximum pozornosti však je věnováno cílené, ale šetrné ochraně chemické, včetně informací o přípravcích - o skladování, ředění, toxicitě a možnostech jejich vzájemné kombinace. Stěžejní část knihy se věnuje škůdcům a chorobám vyskytujícím se na zahradě, prevenci a léčbě napadených rostlin. Čtenáři zde najdou souhrnný přehled ochrany jednotlivých druhů ovoce, zeleniny a révy vinné v jednotlivých měsících..
001485467
ÚVOD 9 // 1 INTEGROVANÁ OCHRANA ROSTLIN 13 // 1.1 Zásady a opatření využívané v integrované ochraně 15 // 1.2 Mechanická ochrana ovocných kultur 15 // 1.2.1 Ochrana během vegetačního období 15 // 1.2.2 Ochrana během vegetačního klidu 16 // 1.3 Biologická, ochrana ovocných kultur 17 // 1.4 Usměrněná - šetrná chemická ochrana 18 // 1.4.1 Zásady při používání chemických přípravků 19 // 1.5 Přípravky používané k ochraně rostlin 19 // 1.5.1 Dělení přípravků k ochraně rostlin 20 // 1.5.2 Označení přípravků na ochranu rostlin 21 // 1.5.3 Toxicita přípravků 21 // 1.5.4 Skladovaní přípravků 22 // 1.5.5 Příprava postřikocé jíchy a směsí postřiků 22 // 1.5.6 Mísitelnost přípravků na ochranu rostlin 23 // 1.5.7 Dělení přípravků podle bologické účinnosti a praktického použití 26 // 1.5.8 Problematika poklesu účinnosti přípravků využívaných při ochrnaě rostlin 27 // 1.5.9 Základní chemické přípravky, které by měl mít ovocnář 30 // 2 VYBRANÉ ROZHODUJÍCÍ CHOROBY A ŠKŮDCI OVOCNÝCH KULTUR A RÉVY VINNÉ 31 // 2.1 Choroby aabiotické poruchy 33 // 2.2 Škůdci 58 // 2.3 Skládkové poruchy a skládkové choroby 70 // 2.3.1 Skládkové poruchy 70 // 2.3.2 Skládkové choroby // 3 VÝVOJOVÁ STADIA U OVOCNÝCH STROMŮ A RÉVY VINNÉ 74 // 4 VHODNÉ DOBY OŠETŘENÍ PROTI VÝSKYTU ROZHODUJÍCÍCH CHOROB A ŠKŮDCŮ U OVOCNÝCH PLODIN 75 // 5 PŘEHLED ODRŮD OVOCNÝCH DŘEVIN REZISTENTNÍCH ČI TOLERANTNÍCH K ROZHODUJÍCÍM CHOROBÁM 76 // 6 VLASTNÍ OCHRANA OVOCNÝCH KULTUR 78 // 6.1 Společná ochrana všech ovocných druhů 78 // 6.2 Rozdílná ochranná opatření během vegetace u jednotlivých druhů 79 // 6.2.1 Ochrana jabloní 79 // 6.2.2 Ochrana hrušní 81 // 6.2.3 Ochrana slivoní 83 // 6.2.4 Ochrana třešní a višní 84 // 6.2.5 Ochrana meruněk 85 //
6.2.6 Ochrana broskvoní 85 // 6.2.7 Ochrana rybízu 87 // 6.2.8 Ochrana angreštu 88 // 6.2.8 Ochrana maliníku 88 // 6.2.9 Ochrana ořešáku 89 // 6.2.10 Ochrana jahodmku 90 // 6.2.11 Ochrana révy vinné 91 // 7 KALENDÁŘNÍ PŘEHLED OCHRANY OVOCNÝCH A ZELENINOVÝCH KULTUR A RÉVY VINNÉ 95 // 8 POUŽITÍ HERBICIDŮ V OVOCNÁŘSTVÍ A VE VINICÍCH 117 // 8.1 . Herbicjdy, které může používat drobný pěstitel 117 // 8.2 Ošetření příkmenných pásů u jednotlivých druhu ovocných plodin 119 // SEZNAM PŘÍPRAVKŮ A PROSTŘEDKŮ K OCHRANĚ ROSILIN 120 // VYSVĚTLENÍ ODBORNÝCH POJMŮ 122 // REJSTŘÍK PORUCH, CHOROB A ŠKŮDCŮ ZAHRADNÍCH PLODIN 125 // LITERATURA 128

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC