Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 15.01.2022. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2015
1 online zdroj (96 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-9795-3 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-9796-0 (online ; epub)
ISBN 978-80-247-5431-4 (print)
Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených pozdně středověkých receptů..
001485525
Úvod...8 // Jak se nakupovalo, vařilo a jedlo v městském prostředí ... 10 // Vybavení měšťanské kuchyne...10 // Nákupy...17 // Veřejné kuchyně...18 // Kuchyne venkova a chudiny... 18 // Kuchyne a stravování na panovnických // a šlechtických dvorech...21 // Klášterní kuchyne...23 // Krčmy a hostince...24 // Jak jedli studenti a žáci...24 // Židovská kuchyne...26 // Na válečném tažení...29 // Co se jedlo a pilo...29 // Obiloviny...30 // Luštěniny...32 // Zelenina...32 // Ovoce...33 // Ořechy a semena...33 // Živočišné produkty...34 // Dochucovadla...37 // Nápoje...38 // Stolování...42 // Lov...50 // Hladomor a neúroda...51 // Jídlo v době postů a svátků...53 // Postní dny...53 // Strava o postních dnech...54 // Jídla sváteční...56 // Jídlo a medicína...58 // Dobové recepty...63 // Rostliny, které byste v Čechách pozdního středověku // marně hledali...83 // Literatura...85

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC