Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 08.07.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2007
1 online zdroj (112 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-8318-5 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-1828-6 (print)
Kniha, která vychází vstříc poptávce po jedinečnosti, po výrobku, který není prefabrikovaný, který nemá soused a který nelze koupit v stavebně kutilských obchodních řetězcích. V českém prostředí roste potřeba společenské konzumace dobrého jídla připraveného pokud možno na zahradě a s rodinou nebo přáteli. Také skutečnost, že uzeniny jsou velice často vyráběny spíše chemickou cestou než skutečným uzením, vede k zájmu o přípravu uzených pochoutek doma. Čtenář získá podrobné informace o typech udíren, jejich konstrukcích, vnějším i vnitřním uspořádání. V knize najde přínosné návody jak si takovou udírnu postavit, a to včetně materiálů, stavebních postupů, bezpečnostních pokynů a rad i řešení optimálního umístnění v zahradě. Vyvrcholením díla je pak vlastní uzení a konzumace. Čtenář se poučí o tom, co to vlastně uzení je, že se nejedná jenom o amatérské douzování, jaké jsou problémy při uzení, co a jak je možno udit a získá celou řadu nových receptů..
001486492
Úvod ...6 // Por slov ještě před uzením ...7 // Pamatujte si ...9 // Palivo do udíren...9 // Jak tedy správné uložit dřevo, aby mohlo // správně vyschnout ...11 // Způsoby uzení ...14 // Kde se bere kouř ...15 // Kouř vzniklý doutnáním slépku nebo udicích kouřových směsí...15 // Vůně, chuť a alchymie uzeného masa... // Barva uzeného masa ... // Kouř také zpevňuje ...17 // Technika uzení...17 // Uzení za studena ...17 // Uzení za tepla...18 // Uzení za horka...20 // Uzení za vlhka...20 // Příprava a moderní úpravy udírny...20 // Kontrola přikládacích dvířek...21 // Dvířka vstupu do udicí prostory...21 // Vnitřek udírny ...21 // Elektrické předehřívání...22 // Elektrické osvětlení udicí komory...22 // Otáčivá hřídel... 22 // Uzení ...23 // Nálevy a nasolování...23 // Důležitá pravidla při nasolování ...25 // Nasolování ryb...25 // Douzování masných výrobků...26 // Uzení ryb...29 // Jak? Tady je vyzkoušený a praktický návod podle pana Mráčka ...34 // Pokyny pro první ohřev vyzděného ohniště 37 // Uzení sýrů ...39 // Uzení eidamu...39 // Malá a přenosná zařízení na uzení ...41 // Umístnění udírny...46 // Stavba základního typu zahradní udírny ... 55 // Rozměření a založení stavby...55 // Postup stavby...59 // Udírny s horizontálním topným kanálem .. 64 // Udírny s ohništěm umístěným pod udírnou 68 // Další typy udíren ...73 // Elektrická přenosná udírna ...78 // ANUKA - Elektrická udírna // z Nového Zélandu ...78 // Doporučení pro úspěšné uzení...79 // Vybrané recepty...80 // Americké grilovací udírny...82 // Provoz amerických grilovacích udíren...85 // Udírna, gril a posezení...87 // Stručný popis venkovního krbu na chalupě // na střední Moravě...87 // Doporučený postup při uzení...93 //
Kombinované zahradní sestavy .. 95 // Zahradní krb v kombinaci s grilem a udírnou ...101 // Literatura 109

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC