Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 13.03.2021. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
1. elektronické vydání
[Česko] : Alferia, 2020
1 online zdroj (256 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-271-1984-4 (online ; epub)
ISBN 978-80-247-3735-5 (print)
polština
001639126
SEZNAM RECEPTŮ...12 // ÚVOD...15 // JAK TOHOTO RÁDCE POUŽÍVAT...21 // I. PŘÍHODY ZTRÁPENÉ MATKY...23 // II JAK TO BYLO U NÁS 23 2| OSVÍCENI NA KRÉTĚ 26 3| MOTIVACE 27 // II. POTRAVINY - NÁVOD ? POUŽITÍ...31 // 1| RACIONÁLNÍ VÝŽIVA 31 // 2| POTRAVINY EKOLOGICKÉ A POTRAVINY ZPRACOVANÉ 35 3| PŘÍRODNĚ IDENTICKÉ AROMA -O TOM, ŽE „TÉMĚŘ“ ZNAMENÁ VELKÝ ROZDÍL 38 k\\ NA STOPĚ ZLOČINCŮ // ANEB O SYNTETICKÝCH PŘÍDATNÝCH LÁTKÁCH 38 5| GENETICKY MODIFIKOVANÉ ORGANISMY 43 6| PŘÍPUSTNÉ NORMY JSOU NEPŘÍPUSTNÉ 44 7| Z CHEMICKÉHO NA LIDSKÝ ANEB JAK ČÍST ETIKETY 46 a| Pořadí složek 47 b| Energetická hodnota 47 c| „Neobsahuje konzervanty" 48 d| Stopová množství nezanedbatelné hodnoty 48 e| „Prověřeno“, „otestováno“, „odpovídá“, „doporučeno“ 48 f| „Méně než 2 %“ 49 // g| Paradoxy výrobců 49 // III. OŠKLIVÉ VÝRAZY...51 // 1| CUKR 51 // a| Náhražky rafinovaného cukru 52 // al SYNTETICKÁ SLADIDLA 52 // a2. POLOSYNTETICKÁ SLADIDLA 53 // a3. PŘÍRODNÍ NÁHRAŽKY BÍLÉHO CUKRU 54 // b| Sladkosti 59 c| Něco na zub 66 // d| Bez cukru neznamená vždycky to samé 68 // KAKAO 69 // KEČUP 69 // MAJONÉZA 70 1 HOŘČICE A KŘEN 71 // 2| MLÉKO & SPOL 74 // a| Máslo, nebo margarín? Toť otázka 82 b| Smetana 85 c| Žlutý sýr 86 d| Tvaroh 86 e| Kefír 88 f| Jogurty a tvarohy pro mlsné jazýčky 89 g| Modifikované mléko 94 // 3! BUDE Z TÉ MOUKY
CHLÉB? 95 Pečivo 99 // IV. JAK SE DO LESA VOLÁ...109 // VEJCE 109 // V. NAD KROUPAMI SE NEOFRŇUJ!...112 // 1| TĚSTOVINY 112 2| RÝŽE 112 // 3| KROUPY, KRUPKY, KRUPICE 113 4| KAŠE 114 5| CEREÁLIE 116 // VI. JAK VONÍ BROKOLICE?...120 // 1| ZELENINA A OVOCE 120 // DĚTSKÉ PŘESNÍDÁVKY 129 // HRANOLKY-JAK BEZ NICH ŽÍT? 129 // 2| JAK DO JÍDLA VPAŠOVAŤ ZELENINU 131 // a| Luštěniny 131 b| Listová zelenina 133 // c| Česnek 133 // 3| DOMÁCÍ ZAHRÁDKA 137 // 4| SEZÓNNÍ KALENDÁŘ ZELENINY A OVOCE 138 // VIL KOLIK MASA V MASE?...1A1 // 1| MASO 141 // a| Uzení 144 b| Grilování 147 2| UZENINY 148 3| PÁRKY 152 // Vlil. ZDRAVÝ JAKO RYBA...155 // 1| RYBY 155 // 2| RYBÍ KONZERVY 160 // IX. TUKY...162 // X. SŮL...165 // XI. SUŠENÉ OVOCE...167 // XII. INSTANTNÍ POKRMY ČILI RYCHLOVKY...169 // 1| ŽELÉ, PUDINK, ROSOL 169 2| BUJÓNOVÉ KOSTKY A POLÉVKOVÉ KOŘENÍ V PRÁŠKU // TEKUTÉ 172 3| KÁVA PŘÍRODNÍ, Cl NEPŘÍRODNÍ? 174 4| MELTA 176 5| ČAJ A ČAJÍČEK 176 // XIII. ŠŤÁVY A NÁPOJE... // ŠŤÁVY PRO MIMINKA A MALÉ DĚTI 180 // 178 // XIV. SLUNCE VE SKLE ANEB O ZAVAŘENINÁCH...183 // 1| DŽEMY 184 // 2| OVOCNÉ SIRUPY A KOMPOTY 186 3| KVAŠÁKY 188 // XV. JESTLI VODA ZDRAVÍ DODÁ?...189 // 1| VODA Z KOHOUTKU 189 2| BALENÉ VODY 190 // XVI. LÉKY NIKOLI Z BOŽÍ LÉKÁRNY...193 // 1| LÉKY 193 2| PROBIOTIKA 195 3| DOPLŇKY STRAVY 198 // XVII. POTRAVINOVÁ RECYKLACE...202 // 1| MRAŽENÍ 202 2| KOMPOST 202 // XVIII. ZVÍŘE JE TAKY ČLOVĚK...204
// XIX. PLASTICKÝ NEZNAMENÁ FANTASTICKÝ...207 // 1| KUCHYŇŠTÍ POMOCNÍCI 207 2| POMOCNÍCI, KTERÉ BY BYLO LEPŠÍ Z KUCHYNĚ VYHODIT 208 // a| Teflonová pánev 208 b| Mikrovlnná trouba 209 c| Plastové nádobí - plastický neznamená fantastický 210 d| Varná deska 212 e| Hrnce 213 // XX. VŠEOBECNÉ RADY...214 // 1| RODINNÉ MEMOÁRY ANEB PÁR RAD PRO RODIČE 214 2| RADY PRO VŠECHNY 217 // ZÁVĚR // 220 // TABULKA ŠKODLIVÝCH NEBO POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH // POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV...223 // SKUPINY POTENCIÁLNĚ ŠKODLIVÝCH // POTRAVINÁŘSKÝCH ADITIV...233 // REJSTŘÍK...234 // PODĚKOVÁNÍ...244

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC