Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 27.03.2021. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
1. elektronické vydání
[Česko] : Grada, 2020
1 online zdroj (352 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-271-1985-1 (online ; pdf)
ISBN 978-80-271-0755-1 (print)
angličtina
Když otevřete tuto knihu, okamžitě se přenesete doprostřed Alp. Najdete v ní povídání horách a jejich historii, tipy na cesty a autentické, léty ověřené recepty..
001639204
1 Úvod // 15 NĚKOLIK RAD NA CESTU DO ALP // ITÁLIE // 21 Italské Alpy a Dolomity: přehled // 32 SNÍDANĚ NA HOŘE // 35 Müsli // SAN LUIS, AVELENGO // 36 Meranské klobásky // MERANO // 41 Sofiin guláš se špekovými knedlíky // SOFIE HÜTTE, ORTISEI // 45 Čekankové knedlíky // FICHTENHOF, CAURIA // 46 Uzený sivěn „Col Alt“ // RIFUGIO COL ALT, CORVARA // 48 Gnocchi z červené řepy // HOTEL & SPA ROSA ALPINA, SAN CASSIANO // 50 ZMRZLINOVÝ POHÁR S DÝŇOVÝM OLEJEM // 52 Fonduta z vinného sklípku // CIASA SALARES, SAN CASSIANO // 53 VÍNO JANA CLEMENSE DOPORUČENÍ PRO FONDUTU // 66 Medové semifreddo s včelím pylem // HOTEL MONTEROSA, ALAGNA VALSESIA // 71 Gobbi ve vývaru // CHALET IL CAPRICORNO, SAUZE D’OULX // 75 Vitello tonnato // TURÍN // 76 Piemontské agnolotti // DEL CAMBIO,TURÍN // 80 Turínský bonet // HOTEL LA TORRE, SAUZE D’OULX // 84 Telecí carbonada s polentou // AUBERGE DE LA MAISON, ENTREVES // 87 Polévka Valpelline // CHATEAU BRANLANT, COURMAYEUR // 91 Polévka Cogne // LOU RESSIGNON, COGNE // 92 Ditalini s fazolemi fava // BELLEVUE HOTEL & SPA, COGNE // 95 Tác nakládaných dobrot // LES NEIGES D’ANTAN, CERVINIA // 57 Chlebová polévka s čekankou a vejcem // EL BRITE DE LARIETO, CORTINA D’AMPEZZO // 60 Mezzaluna se špenátem a sýrem // SESTO // 64 Casunziei s červenou řepou a mákem // LAITE, SAPPADA // 65 Bombardino // ?VIGNO // RAKOUSKO // Rakouské Alpy: přehled // 107 VÍDEŇ: VRCHOL ZÁKUSKŮ A DORTŮ // 108 Bílá klobáska neboli Münchener // MNICHOV, BAVORSKO, VIA TYROL // STÁNEK S KLOBÁSAMI // 114 Borůvkové knedlíky // DOLLERER, GOLLING // 115 Tafelspitz // HOTEL SACHER, SALZBURG // 118 Salzburger Nockerl // BÄRENWIRTTAVERN, SALCBURK // 120 POZNÁMKA O ANDREASU DÖLLEREROVI // 122 Jelení ragu // VALERIEHAUS, SPORTGASTEIN // 125 Borovicová pálenka //
KÖTSCHACH-MAUTHEN, CARINTHIA // 126 Tyrolský játrový salát // SIGWART’S TIROLER WEINSTUBEN, BRIXLEGG // 129 Jarní rebarborový koktejl // ALPBACH // 133 PODZIMNÍ SHÁNĚNÍ DOBYTKA // 135 Tyrolský koláč na rožni // CAFÉ HACKER, RATTENBERG // 139 Polévka se sýrovými knedlíčky // RESTERHÖHE BERGGASTHAUS & LODGE, KITZBÜHEL ALPS // 143 Povidlové buchty // MAYRHOFEN // 144 Vídeňský řízek // GROSSGLOCKNER // 145 VARIANTY ŘÍZKŮ // 146 JAK PŘEPUSTIT MÁSLO // 148 Tyrolská haše // WEISSES RÖSSL, INNSBRUCK // 151 Tvarohový koláč s broskvemi // JAGDSCHLOSS, KÜHTAI // 155 Rybízový závin s mákem // ICEQ, SÖLDEN // 159 BOND V ALPÁCH // 161 Trhanec // GAMPE THAYA, SÖLDEN // 166 Meruňkové knedlíky // ALMHOF SCHNEIDER, LECH // 171 Sýrové specie // ALTER GOLDENER BERG, LECH // 175 Jablečný závin // KLÖSTERLE INN, ZUG // 181 ŠŤÁVA HOR: ALPSKÁ VÍNA // 183 KDE SI V ALPÁCH DÁT (DOBRÉ) VÍNO // 189 KTERÉ HLAVNÍ ALPSKÉ ODRŮDY ZNÁT // 190 KTERÉ VÝROBCE HLEDAT // 140 Pikantní pomazánka // KITZBÜHEL // ŠVÝCARSKO // 195 Švýcarské Alpy: přehled // 197 AUTOVERLAD! // 202 HITPARÁDA ŠVÝCARSKÝCH ALPSKÝCH SÝRŮ // 204 ALPSKÝ EXPRES! // 207 Fondue // NEUCHÄTEL // 209 HORKÉ TIPY NA FONDUE // 211 Horká čokoláda s alpskými bylinami // LES DIABLERETS // 212 Curyšské telecí nudličky ve smetanové omáčce // CURYCH, BELLEVUE HOTEL GSTAAD // 215 Polévka z kozí brady // GSTAAD PALACE, GSTAAD // 218 GRANDHOTELY A SKLEPNÍ DÍLNY // 220 Kapsa z kamzíka // FURKA PASS VIA CHESERY, GSTAAD // 227 Růžičky s borůvkami // CHESERY, GSTAAD // 228 Pastevecké makarony // HOTEL ALPENLAND, LAUENEN // 231 Lískooříškové croissanty // GÄSSLI-BECK, HABKERN // 235 Uzený pstruh se zelím a tagliatelle z červené řepy // SALZANO, INTERLAKEN // 239 Smažené plátky telecích jater //
ZUMSEE, ZERMATT // 240 Raclette // CHATEAU DE VILLA, SIERRE // 245 Správný Bullshot // ST. MORITZ TOBOGGANING CLUB, CRESTA RUN // 246 ALPSKÉ UMĚNÍ // 248 Vittoriovy paccheri // DA VITTORIO, SVATÝ MOŘIC // 250 Řízek Toggi se salátem z jablek a pažitky // GASTHAUS EBENALP,TOGGENBURG // 253 Rösti // BERGGASTHAUS AESCHER-WILDKIRCHLI, APPENZELLER // 254 Salát Fitness // WILDHAUS, ST. GALLEN // 256 Pstruh na modro // BERGGASTHAUS FORELLE AM SEEALPSEE // 259 Pizokel s hroznovým vínem a vlašskými ořechy // HOTEL WYNEGG, KLOSTERS // 261 Ricolová zmrzlina // ANDERMATT // FRANCIE // 267 Francouzské Alpy: přehled // 269 HITPARÁDA FRANCOUZSKÝCH ALPSKÝCH SÝRŮ // 273 ROUTE DES GRANDES ALPES // 274 VÝROBA SÝRŮ VAL PAGE DU MOUET // 276 Salát Abondance // LES CORNETTES, LA CHAPELLE D’ABONDANCE // 280 Pečená Aljaška // LES CORNETTES DE BISE, ABONDANCE // 284 Rak s estragonovou majonézou // KAMOURASKA, ANNECY // 284 DALŠÍ SAVOJSKÉ POCHOUTKY // 287 Kapustový dortík s uzeným síhem // LE CLOS DES SENS, ANNECY-LE-VIEUX // 291 Hovězí naložené v génépi // GRENOBLE // 292 Tartiflette // THÔNES // 295 Savojský dort // AVORIAZ // 296 Far9on Savoyard // LES ÉCURIES DE CHARAMILLON, CHAMONIX // 300 Dortík Mont Blanc // MONT-BLANC MASSIF // 304 Kachna Magret s polentou Pont-Neuf // CHAMONIX // 307 Pstruh pošírovaný v Roussette // COURCHEVEL // 308 Brioška fondue // VAL D’ISÉRE // 311 Kukuřičný chléb // LA BOUITTE, HAMEAU DE ST MARCEL, // SAI NT-M ARTI N-DE-BELLEVILLE // 315 Tomme tartine // CHALET FORESTIER DE ROCHEBRUNE, MEGEVE // 317 TROCH A POEZIE JAKO ALPSKÝ SALÁT // 318 Houby po savojsku // FLUMET // 319 JAK MÁTE RÁDI VEJCÍE? // 320 Chartreuské suflé // CHARTREUSE MOUNTAINS, // VIA JEAN SU LPÍCE, TALLOI RES // 323 Věnečky Paris-Brest // ALPE D’HUEZ // 330 Další čtení o Alpách // 331 Adresář 334 Poděkování 336

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC