Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 01.05.2021. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Epocha, 2015
1 online zdroj (200 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-7425-466-6 (online ; pdf)
ISBN 978-80-7425-464-2 (online ; epub)
ISBN 978-80-7425-276-1 (print)
Poezie a dobré jídlo odjakživa kráčí ruku v ruce, ale jak je tomu s dobrým jídlem a prózou? Pravdu se pokusila odhalit moravská spisovatelka, náruživá čtenářka a vášnivá kuchařka Daniela Mičanová. Třicet povídek s jídlem v hlavní roli slouží jako předvoj třiceti praktickým receptům. Všechny patří ke stálému rodinnému repertoáru, jsou ověřené léty, v některých případech dokonce generacemi. Na své si přijdou zarputilí masožravci i vegetariáni, milovníci sladkých pamlsků, začátečníci, pokročilí, zastánci svěžího a rychlého vaření, ba i sofistikovaných omáček. Posnídáte s Fantomem Opery, dopřejete si rajskou polévku ve společnosti Čachtické paní, poobědváte s rodinou Addamsových, povečeříte se slečnou Marplovou. Čeká vás humorno až černohumorno, detektivno, strašidelno, fantastično, ale především mlsno. Kuchařku ocení zejména milovníci jídla s příběhem, kteří se rádi pobaví a potom (nebo přitom) si připraví něco dobrého..
001639567
Slovo úvodem // I. Vydatná kalorická výzbroj do nového dne // Snídaně u fantoma // Francouzské máslové loupáky // Jak šlo ztracené vejce na vandr // Ztracené vejce // Fazole na slanině, jablkách a tymiánu // Houbo v moři zrozená // Koláčky z listového těsta se špenátem // II. Zdravý polévkový základ // Nejen pro duši // Krémová hrášková polévka // Domek u hřbitova // Zeleninová polévka, co dům dá // Krvavá koupel // Rajská polévka // Svátek všech svátých // Dýhová polévka // Srdeční záležitost // Cibulačka // III. Svěží hlavní jídlo, většinou v italských barvách // Elixír lásky // Linguine na růžovo // Věčná stráž... 65 // Gnocchi zapečené s mozmrellou... 69 // Domácí bramborové gnocchi... 71 // Májinka má mimíska... 71 // Vepřové s žampiony na hořčici a smetaně... 76 // Glazovaná mrkev... 77 // Pojď sem!... 77 // Italské závitky... 80 // Nádivo ??... 82 // Mrkev nadivoko... 86 // IV. Slavnostnější krmě na neděli nebo pro radost. 89 // Jak podusit jaka... 90 // Hovězí po burgundská (boeuf bourguignon)... 94 // Cesta za devatery lesy... 96 // Kuře na paprice s krupicovými knedlíčky... 99 // To by se zvěrolékaři stát nemělo...101 // Srnčí na smetaně... 104 // Vepřová pečeně tančí...106 // Vepřová pečeně v bylinkách a sušené šunce... 110 // Pravda ve víně... 112 // Švestkové knedlíky z bramborového těsta... 116 // V. Sladká tečka i vykřičník... 119 // Návštěva u perníkářky...120 // Čokoládové perníčky... 123 // Dravec...125 // Piemontské mandlové sušenky... 128 // Nejlepší prodejkyně...130 // Prezidentské šátečky... 133 // Lebozpytec // Jablečný koláč... 138 // Cena ořechového koláče...1 0 // Ořechový koláč (Osgood Pie)... 144 // O trnkové panně // Švestkový makovník... 150 //
Smrt čokoládou...152 // Ďábelský čokoládový dort... 155 // Návrat marnotratné dcery... 157 // Danielin slavnostní potahovaný dortík... 162 // VI. Něco k pivu, vínu nebo jen tak na chuť... 169 // Prázdniny u babičky... 120 // Placatý domácí chléb s mořskou solí... 122 // Odórologie...123 // Tvarůžková rozhuda... 775 // Poslední večeře...129 // Ředkvičková pomazánka... 182 // Artemia salina...133 // Slané tyčinky z bramborového těsta... 155 // A bonusový příběh na závěr... 191 // Jak na Moravě zdomácněla réva...192

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC