|
.
|
|
0 (hodnocen0 x )
|
|
(6) Půjčeno:6x
|
|
BK
|
|
|
|
|
|
Fotoreprint vyd. z roku 1917
|
|
Přerov : Opus Bohemiae, 2000
|
|
95 s.
|
|
|
|
|
|
ISBN 80-902918-0-5 (váz.)
|
|
Obsahuje úvod, předmluvu, poznámky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kuchařství - Česko - stol. 19. - dějiny
|
|
Recepty kuchařské - Česko - stol. 19. - příručky
|
|
|
|
|
|
000016845
|
|
OBSAH: // Strana // Předmluva... 3 // Záživné, plané rostoucí i pěstované rostliny, ?? řinky, // listy, poupata, kvety, plody... 9 // Zemské mandle (šáchor jedlý)...17 // Krupice ječná a ovesná...20 // Vodnice...21 // Mouka z vodnice...29 // Mouka z pyrovych (pejřovych) kořínku...33 // Mouka bramborová...34 // Mouka z islandského a sobího lišejníku...35 // Mouka ze dřeva (březového)...42 // Mouka „nebeská“, z obilí prý napršeného z oblak // (orsej, rozrazil brečřanolistý, černýš)...43 // Jedlá zcmé (mouka ze země)...47 // Houbovec...49 // Veveřice #...52 // Potápky a lysky...55 // Jedlé žáby...56 // Opatrovnice bylinných potrav přes zimu...59 // Co hrdlo ráčí...67 // Zahradní a lesní hlemýždi...74 // Doma pěstované želvy...79 // Přísady a náhražky kávové...81 // Huspenina z kosti...87 // Rumfordská polévka... •...89 // ? ? ?
|