Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 19.12.2020. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
BK
České vyd. 2.
Praha : Jan Vašut, 2001
63 s. : il.

objednat
ISBN 80-7236-192-9 (brož.)
Jak na to
němčina
Údaje popisu z obalu
Přeloženo z němčiny
Obsahuje fotografie, ilustrace, mapku, rejstřík, údaje o autorech
Rostliny subtropické - pěstování v bytech - stati a fotografie
000089170
Obsah // Touha po kvetoucím jihu Slovo úvodem // Kdo by si ji rád doma na balkóně či terase nesplnil - třeba nádhernými rostlinami, které ve vybraných nádobách bujně porostou a pokvetou. Helga a Dieter Mittmannovi vám prozradí celé tajemství úspěšné péče o tyto rostliny ze své dlouholeté praxe a ukážou vám, jak se mohou pěstovat na balkóně a terase. Přehledné tabulky nabízejí pouhým nahlédnutím rady pro správnou péči během léta a přezimování. Naleznete zde nejen nejoblíbenější rostliny, ale také exkluzivní novinky a rarity. Subtropické květiny jsou opravdu .děti jihu’. Když je dobře poznáte, dokážete se o ně správně postarat i v zimě. Při tom vám pomohou v praxi vyzkoušené rady ve všech otázkách přezimování - od přenášení přes patřičnou péči až po přípravu na novou sezónu. Názorné praktické kresby ukazují také začátečníkům, jak si správně počínat. // Mnoho radosti při vašem zahradničení vám přejí autoři a nakladatelství Jan VAŠUT. // 4 Umístění a nákup // 6 Co to jsou přenosné květiny? 6 Rostliny očima botanika // 6 Názvy rostlin // 7 Domov subtropických květin 10 PRAXE: letní péče o stálezele- // né rostliny 14 PRAXE: letní péče o opadavé dřeviny 16 Umístění // 16 Rostliny studených a teplých skleníků // 17 Nároky na péči // 18 Velikost a hmotnost // 18 Kolik stojí přenosné květiny? 18 Rady pro výběr rostlin // 18 Kde je nakoupíte?
// 19 Velikost nabízených rostlin 19 Rady při nákupu rostlin // 19 Moderní výroba a její následky 21 Postup v problémových případech // 21 Přeprava zakoupených květin // 22 Květiny pro příliš zaměstnané 22 Postup po nákupu krok za // krokem // 22 Rostliny přivezené z dovolené // 23 Stavební a nájemní zákon // 24 Zalévání a hnojení // 26 Velké umění zalévání 26 Tvrdá, nebo měkká voda? // 26 Co je to pH-hodnota? // 26 Potřeba vody u květin v nádobách // Krátkodobé zavlažování pomoci savého materiálu. // Zmenšeni kořenového bolu. // 28 Jaké metody zalévání zvolit? 28 Co dělat během dovolené? // 28 Přemokření - nebezpečí pro většinu rostlin 30 PRAXE: Zalévání 32 Výživa rostlin a její účinky 34 Metody hnojení // 34 Příprava hnojících roztoku // 35 Tipy na hnojení z naší praxe // 35 Co dělat při prehnojení? // 36 Nejdůležitější škůdci a nemoci // 38 Proč rostliny onemocní? // 39 Posílení obranyschopnosti // 42 Stříhání a řez // 43 Tvarovací nebo výchovný řez // Zimní umístěni. // 44 Přezimování, přesazování // 46 PRAXE: Zimní péče 49 Jsou subtropické rostliny zi-movzdorné? // 49 Kdy přemístit? // 49 Zkracovací řez před přemístěním // 50 PRAXE: Přezimování 52 Zimní umístění // 52 Přezimování venku 54 PRAXE: Správné přesazování 56 Přemístění ven 56 Přesazování 56 Nádoby // 58 Rejstřík // 63 Důležité upozornění // 64 Pomoc v nouzi
// Autoři // Helga a Dieter Mittmannovi vlastní v Salzbergenu speciální zahradnictví se subtropickými květinami. Provozují zásilkovou službu s mladými květinami s největší nabídkou druhů v Německu. Jejich znalosti v pěstování, péči a přezimování subtropických rostlin vycházejí z dlouhodobých praktických zkušeností. // Fotografové // Jürgen Stork pracuje od roku 1982 jako volný fotograf v oblastech: móda, reklama a příroda. Fotografuje pro mnoho časopisů, mezi jinými také „Má krásná zahrada". Dlouholetý špičkový fotograf rostlin mnoha nakladatelství. Další fotografie jsou od známých fotografů rostlin (odkaz, strana 62). // Kreslíř // György Jankovics navštěvoval uměleckou akademii v Budapešti a Hamburku, obor grafika. // Je činný v mnoha renomovaných nakladatelstvích. Dlouholetý kreslíř znamenitých živočišných a rostlinných motivů v úspěšných titulech o přírodě. // Upozornění: Věnujte prosím pozornost odstavci „Důležité upozornění" na straně 63.

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC