Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 04.06.2022. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

radost (@@20121119-10:09:05@@) -- 
0 (hodnocen0 x )
(20) Půjčeno:20x 
BK
Příručka
2., rozšíř. vyd.
Olomouc : Anag, 2010
416 s., [16] s. obr. příl. : il. ; 21 cm + 1 DVD

objednat
ISBN 978-80-7263-620-4 (váz.)
Obsahuje rejstřík
000191618
Obsah // Úvod... // Kniha I. Energie vesmíru v potravinách Energie vesmíru... // Energie potravin a její harmonizace... // Tabulka potravin... // Tabulka vaření... // Základ stravy... // Obiloviny... // Obiloviny a jejich druhy... // Kapitola o lepku... // Luštěniny... // Zelenina... // Druhy zeleniny... // Zelenina divoká... // Zelenina pěstovaná... // Zelenina mořská... // Olejnatá semena a ořechy... // Ovoce ... // Sladkosti... // Koření a dochucovadla... // Sůl... // Pitný režim... // Strava v denních a ročních biorytmech // Denní biorytmus... // Snídaně... // Oběd... // Večeře... // Způsob jídla... // Roční biorytmus... // Jaro... // Léto... // Podzim... // Zima... // ..11 // . 19 // .20 // .26 // .26 // .32 // .39 // .41 // .44 // .49 // . 55 // . 61 // .64 .66 .67 . 71 // .72 // .75 // .78 // .81 // .83 // .85 // .90 // .90 // .93 // .94 // .96 // .98 // 101 // 103 // 104 // 105 // 106 // Obsah // Kniha li. Umění respektovat vesmírnou energii...109 // Před početím...110 // Strava a životní styl před početím...112 // Těhotenství a porod...117 // Porod...123 // Kojení...124 // Strava maminky při kojení...127 // První rok života dítěte...133 // Ukázky základních receptí pro kojence...140 // Další příklady kombinací zelenin...140 // Příprava prvních obilných kaší...142 // Další kombinace obilovin...144 // Druhý rok života dítěte...145 // Souhrn...149 // Od jednoho roku do roku a půl...149 // Od roku
a půl do dvou let...151 // Specifika stravy v dětském věku...153 // Svačiny...158 // Pohyb a cvičení...I6I // Orgánová sestava cviků...164 // Nemocné dítě...174 // Běžné horečnaté nemoci...175 // Bolesti v krku...182 // Kašel...183 // Přírodní obklady na různé problémy...184 // Bramborový obklad...185 // Zázvorový obklad...186 // Chlorofylový obklad...187 // Tvarohový obklad...187 // Cibulový obklad...187 // Solný obklad...188 // Alergie, astma, atopické ekzémy, poruchy imunity...188 // Při astmatu...194 // Při atopickém ekzému...195 // Eliminace...196 // Obsah // Funkce našeho těla a jeho orgány...199 // Poznatky čínské medicíny - Pět elementů...200 // Pět elementů a naše orgány...205 // Játra...207 // Žlučník...213 // Srdce...213 // Tenké střevo...217 // Slezina, slinivka...217 // Žaludek...?...223 // Plíce...223 // Tlusté střevo...227 // Ledviny...227 // Močový měchýř...231 // Kniha III. Recepty...233 // Obiloviny...235 // Rýže...236 // Základní recept na rýži...237 // Varianty základní přípravy...238 // Kombinace rýže s obilovinami a semínky...239 // Kombinace rýže a luštěnin...240 // Kombinace rýže a zeleniny vařené dohromady...241 // Kombinované jídlo s rýží vařené v jednom hrnci...243 // Rizoto...244 // Další rýžová jídla...247 // Jáhly...249 // Základní recept... 249 // Kombinace jáhel s obilovinami a olejnatými semeny...250 // Jáhly vařené se zeleninou...252
Jáhly vařené spolu s luštěninami...253 // Jáhlové jídlo vařené v jednom hrnci...254 // Další jáhlová jídla...255 // Oves...255 // Vločky...255 // Základní recept na vločkovou kaši...256 // Další vločková jídla...256 // Bezpluchý oves...258 // Základní recept...258 // Variace ? základnímu receptu...258 // Ječmen...259 // Kroupy, krupky...259 // Základní recept...259 // 5 // Obsah // Kombinace krup s obilovinami...260 // Další kroupová jídla...261 // Kroupové karbanátky...263 // Kroupové jídlo vařené v jednom hrnci...264 // Nahý ječmen...,...264 // Základní recept...265 // Kukuřice...265 // Kukuřičná krupice - polenta...265 // Základní recept...265 // Varianty základního receptu...266 // Kukuřičná polenta vařená s obilovinami a olejnatými semeny...267 // Kukuřičná krupice (polenta) vařená se zeleninou...267 // Saláty z polenty...268 // Zapékaná polenta...270 // Pohanka...272 // Pohanka - celé zrno...272 // Základní recept...272 // Variace základního receptu...272 // Pohanka v kombinaci s jinými obilovinami...273 // Pohanka vařená se zeleninou...273 // Pohanková mouka...274 // Pohankové vločky...274 // Žito...274 // Základní recept...274 // Žitný kvásek...275 // Pšenice klasická a pšenice špalda...275 // Pšenice špalda...276 // Základní recept...276 // Špalda vařená s jinými obilovinami...276 // Špalda vařená s obilovinami a luštěninami v jednom hrnci...277 // Další špaldová
jídla...277 // Špaldové kernoto...278 // Základní recept...278 // Bulgur...278 // Základní recept...278 // Bulgur vařený společně s jinými potravinami...279 // Kuskus...280 // Základní recept...280 // Kuskus vařený dohromady s jinými potravinami...281 // Těsta na knedlíky a noky...282 // lesta obsahující lepek...282 // lesta bez lepku...284 // Halušky...286 // Bezlepkové těsto...286 // 6 // Obsah // Lepkové těsto...286 // Co na halušky?...287 // Palačinky a omelety...288 // Lepkové palačinky...288 // Palačinky neobsahující lepek...289 // Co na palačinky?...290 // Těstoviny a těstovinová jídla...291 // Základní příprava...292 // Těstoviny se zeleninou a luštěninami...293 // Záviny...295 // Bezlepkové těsto...295 // Listové špaldové těsto...295 // Slané náplně do závinů...296 // Sladké náplně do závinů...296 // Obilné mléko...299 // Základní recept...299 // Zelenina... ??? // Obecně o přípravě zeleniny...??? // Technologie krájení zeleniny...302 // Způsoby úpravy zeleniny bez tuku...305 // Nishime...305 // Základní princip...305 // Základní recepty...305 // Blanšírování...307 // Základní princip...307 // Základní recepty na přípravu salátů...307 // Inspirace na zálivky na saláty...309 // Napařování... 310 // Základní princip...310 // Základní recepty na napařování...310 // Vaření...311 // Základní princip...311 // Mléčně kvašená zelenina...311 // Dlouhodobě kvašená zelenina...311
// Základní recept...312 // Krátce kvašená zelenina...312 // Základní recept...313 // Presovaný salát...313 // Základní recept...313 // Varianty presovaného salátu...314 // Způsoby úpravy zeleniny na tuku...314 // Sotýrování...314 // Základní princip...315 // 7 // Obsah // Základní variace na sotýrování...315 // Kimpira...320 // Základní princip...320 // Variace na kimpiru...320 // Fritování - tempura...321 // Základní princip...321 // Těstíčko ze špaldové mouky...322 // Bezlepkové těstíčko na tempům...322 // Polévky...322 // Základní recept na zeleninový vývar...323 // Zeleninové polévky...324 // Krémové zeleninové polévky...330 // Polévky s luštěninami...332 // Omáčky...337 // Recepty na omáčky...337 // Aspiky se zeleninou...342 // Základní recept na nálev...342 // Recepty na aspiky...342 // Luštěniny... 344 // Základní principy přípravy luštěnin...344 // Čočka...345 // Základní recept na přípravu čočky...345 // Další recepty...346 // Fazole...349 // Základní recept na přípravu fazolí...350 // Variace na základní recept...350 // Náměty na recepty z fazolí...351 // Fazole azuki...354 // Recepty s azuki...354 // Hrách...355 // Základní recept na přípravu hrachu...355 // Recepty z hrachu...356 // Cizrna...356 // Základní recept na přípravu cizrny...357 // Recepty z cizrny...357 // Sója...359 // Tofu...360 // Recepty z tofu...361 // Tempeh...365 // Recepty z tempehu...365 // Matto...367
// Recepty z natta...368 // 8 // Obsah // Karbanátky...368 // Kombinace směsí na karbanátky...369 // Pomazánky...372 // Luštěninové pomazánky...372 // Pomazánky na bázi tofu...374 // Základní příprava...374 // Variace ? dochucení tofu pomazánky...374 // Dezerty a sladkosti...376 // Amasaké - přirozeně sladký krém...376 // Klíčení pšenice...376 // Vlastní příprava amasaké...377 // Jak dále zpracovávat amasaké?...378 // Všeobecně o ovoci...379 // Konzervace ovoce...379 // Nepečené dezerty...381 // Dušené ovoce...381 // Čokoládový krém...382 // Základní recept...382 // Obměna... 382 // Poháry...382 // Některé možné variace pro přípravu pohárů...383 // Ovoce s agarem...386 // Základní recept...386 // Obměny...386 // Burizony...387 // Pečené dezerty...387 // Klasické pečené dezerty...388 // Korpus...388 // Vrchní část dezertu...390 // Záviny...393 // Koláčky z jáhlového těsta...393 // Pečené ovoce...394 // (Nejen) vánoční cukroví...394 // Recepty na pečené cukroví...395 // Recepty na nepečené kuličky...401 // Rejstřík receptů...404 // Obsah DVD...415 // Příloha - Fotografie jídel...415 // 9 // Obsah DVD // Obsah DVD // Obiloviny // Představení obilovin bezlepkové níkolepkové lepkové // Energetická hodnota potravin // Základní recept na rýži // Rýže s jáhlami // Jáhly s batáty // „Bramborová" kaše // „Bramborové" noky // Univerzální bezlepkové těsto // Palacinky // Pečené
placky // Halušky // Zelenina // Představení a rozdělení zeleniny Krájení // Polévka - vývar Miso polévka // Krémová polévka s houbami shiitake // Nishime // Kimpira // Koprová omáčka z petržele Kvašená zelenina pickles // Luštěniny // Seznámení s luštěninami Základní recept na přípravu luštěnin Čočkový nákyp Pomazánky z tofu česneková s mrkví a celerem Pečený tempeh // 415 // Obsah DVD // Sladkosti // Amasaké Ovocný pohár Karobová čokoláda // Makový závin - Náplň do makového závinu Náplň do palačinek Burizonová mozaika // Orgánová sestava // 416

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC