Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 22.10.2022. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(3) Půjčeno:9x 
BK
EB
1. vydání
Praha : Grada Publishing, 2019
134 stran, iv strany obrazových příloh : ilustrace (některé barevné) ; 21 cm
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 

objednat
ISBN 978-80-271-0693-6 (brožováno)
ISBN 978-80-271-1083-4 (online ; epub)
ISBN 978-80-271-1082-7 (online ; pdf)
Sestra
Obsahuje bibliografii na stranách 122-123 a rejstřík
České a anglické resumé
001481245
1 Mikrobiologie // 1.1 Obor mikrobiologie 9 // 1.2 Obecné vlastnosti mikroorganismů 9 // 1.3 Bakterie 10 // 1.3.1 Fyziologická flóra člověka 13 // 1.4 Viry 14 // 1.5 Priony 16 // 1.6 Houby 17 // 1.6.1 Plísně 17 // 1.6.2 Kvasinky 18 // 1.7 Parazité 18 // 1.7.1 Prvoci (Protozoa) 18 // 1.7.2 Červi (Helmintes) 20 // 1.7.3 Členovci (Arthropoda) 22 // 1.8 Mikrobiologická diagnostika 24 // 1.8.1 Odběr biologického materiálu 24 // 1.8.2 Mikroskopie 25 // 1.8.3 Kultivace 26 // 1.8.4 Sérologie 28 // 1.8.5 Další metody 29 // 1.9 Antibiotika 29 // 1.9.1 Rezistence 32 // 1.9.2 Vyšetření citlivosti 32 // 2 Imunologie 35 // 2.1 Imunitní systém a imunita 35 // 2.1.1 Druhy imunity 35 // 2.2 Nespecifická imunita 36 // 2.2.1 Fyziologické bariéry 36 // 2.2.2 Fagocyty 36 // 2.2.3 NK-buňky 38 // 2.2.4 Komplement 38 // 2.2.5 Interferony 39 // 2.2.6 C-reaktivní protein 39 // 2.3 Specifická imunita 39 // 5 // 2.3.1 Buněčná imunita 40 // 2.3.2 Protilátková imunita 40 // 2.4 Klinická imunologie 41 // 2.4.1 Zánět 41 // 2.4.2 Alergie 42 // 2.4.3 Imunodeficience 47 // 2.4.4 Autoimunitní onemocnění 49 // 2.4.5 Imunoterapie 52 // 3 Obecná epidemiologie 53 // 3.1 Základní pojmy 53 // 3.2 Proces šíření nákazy 54 // 3.2.1 Zdroj nákazy 54 // 3.2.2 Přenos nákazy 54 // 3.2.3 Vnímavý jedinec 55 // 3.3 Protiepidemická opatření 55 // 3.3.1 Eliminace zdroje nákazy 56 // 3.3.2 Přerušení cesty přenosu nákazy 56 // 3.3.3 Zvýšení odolnosti vnímavého jedince 57 // 4 Speciální epidemiologie 64 // 4.1 Nákazy přenášené vzduchem 64 // 4.1.1 Chřipka 64 // 4.1.2 Černý kašel (dávivý kašel, pertuse) 65 // 4.1.3 Záškrt 65 // 4.1.4 Spalničky (morbilli) 66 // 4.1.5 Zarděnky (rubeola) 67 // 4.1.6 Příušnice (epidemická parotitida) 67 // 4.1.7 Tuberkulóza 68 // 4.1.8 Streptokokové infekce dýchacích cest 71 //
4.1.9 Meningokokové infekce 72 // 4.2 Alimentární nákazy 73 // 4.2.1 Tyfus a paratyfus 73 // 4.2.2 Salmonelóza 74 // 4.2.3 Kampylobakterióza 75 // 4.2.4 Cholera 76 // 4.2.5 Shigelóza (bacilární úplavice) 76 // 4.2.6 Amébóza 77 // 4.2.7 Virová průjmová onemocnění 78 // 4.2.8 Botulismus 78 // 6 // 4.2.9 Stafylokoková enterotox i koza 79 // 4.2.10 Hepatitída A 79 // 4.2.11 Přenosná dětská obrna (poliomyelitida) 80 // 4.3 Infekce kůže a sliznic 81 // 4.3.1 Plísňové infekce 81 // 4.3.2 Kvasinkové infekce 82 // 4.3.3 Svrab 83 // 4.3.4 Gangréna 83 // 4.3.5 Tetanus 84 // 4.3.6 Erysipel (rúže) 85 // 4.3.7 Impetigo 85 // 4.3.8 Plané neštovice (varicela), // pásový opar (herpes zoster) 86 // 4.3.9 Pravé neštovice (variola) 87 // 4.3.10 Syndrom ruka-noha-ústa 87 // 4.3.11 Lepra 88 // 4.4 Infekce přenášené hmyzem a členovci 89 // 4.4.1 Malárie 89 // 4.4.2 Spavá nemoc 90 // 4.4.3 Leishmanióza 91 // 4.4.4 Žlutá zimnice 92 // 4.4.5 Mor 93 // 4.4.6 Skvrnitý tyfus 93 // 4.4.7 Klíšťová meningoencefalitida 94 // 4.4.8 Lymeská borelióza 95 // 4.5 Zoonózy 95 // 4.5.1 Toxoplasmóza 96 // 4.5.2 Vzteklina (lyssa, rabies) 96 // 4.5.3 Q-horečka 98 // 4.5.4 Ornitóza 98 // 4.5.5 Tularemie 99 // 4.6 Infekce přenášené krví 99 // 4.6.1 Hepatitída ? 99 // 4.6.2 Hepatitída C 100 // 4.6.3 AIDS 101 // 4.7 Sexuálně prenosné infekce 102 // 4.7.1 Kapavka (gonorea) 103 // 4.7.2 Syfilis (lues, příjice) 103 // 7 // 4.8 Nákazy spojené se zdravotní péčí // (nozokomiální nákazy) 104 // 5 Hygiena 106 // 5.1 Základní pojmy 106 // 5.2 Hygiena všeobecná a komunálni 108 // 5.2.1 Ovzduší 108 // 5.2.2 Voda 109 // 5.2.3 Odpad 110 // 5.3 Hygiena výživy 110 // 5.3.1 Základní živiny 110 // 5.3.2 Minerálni látky 112 // 5.3.3 Vitaminy ?? // 5.3.4 Hodnocení stavu výživy 114 // 5.4 Hygiena práce 115 //
5.5 Hygiena dětí a mladistvých 117 // 5.6 Hygiena zdravotnických zařízení 118 // Seznam zkratek 121 // Literatura 122 // Rejstřík 125 // Souhrn 133 // Summary 134

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC