Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 08.07.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2011
1 online zdroj (144 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-7493-0 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-2505-5 (print)
Publikace od našich předních ovocnářů je určena zahrádkářům a pěstitelům ovocných stromů, kteří si nevědí rady s jejich ošetřováním, ale i studentům zahradnických škol a majitelům sadů - ti se zde seznámí s různými efektivními způsoby řezu jednotlivých ovocných dřevin, s jejich zapěstováním, tvarováním a řezem na trvalém stanovišti. Kniha pomocí názorných kreseb a fotografií objasňuje principy a podstatu řezu, včetně stručných teoretických základů. Pomůže s volbou vhodného pěstitelského tvaru, čtenáři se dozví, jak předejít nejčastějším chybám, jak ošetřovat stromům rány, jak s řezem sladit další pěstitelské zásahy a jak v sadě nebo na zahradě udržet zdravé a plodící stromy. Na rozdíl od mnoha jiných publikací na trhu zahrnuje i téma řezu přeroubovaných stromů..
001485139
Úvod 9 // 1 Stavba (orgány) stromu 10 // 1.1 Kořeny 10 // 1.2 Kmen 10 // 1.3 Koruna 10 // 2 Základní předpoklady pro zahájení řezu 13 // 2.1 Výsadbový materiál 13 // 2.2 Doba, způsob a technika výsadby 14 // 2.3 Opěry k vysazeným dřevinám io // 2.4 Nářadí a pomůcky vhodné ? řezu 17 // 3 Účel a cíle řezu 25 // 4 Fyziologické aspekty řezu dřevin 26 // 4.1 Období převažujícího růstu 26 // 4.2 Období plodnosti a stárnutí 26 // 5 Význam a rozdělení řezu (obecná část) 29 // 5.1 Výchovný řez 29 // 5.2 Udržovací řez 30 // 5.3 Zmlazovací řez 31 // 5.4 Rozdělení řezu podle termínu 31 // 5.4.1 Zimní řez 31 // 5.4.2 Letní řez 31 // 5.4.3 Doba řezu jednotlivých skupin ovocných druhů 31 // 5.4.4 Hojení a ošetření řezných ran 33 // 5.4.5 Mrazová poškození nadzemních orgánů a kořenů ovocných dřevin 33 // 5.5 Technika a stupeň řezu 34 // 5.5.1 Krátký (hluboký) řez 35 // 5.5.2 Dlouhý (slabý) řez 35 // 5.5.3 Střední řez 35 // ŘEZ OVOCNÝCH DŘEVIN // 5.6. Rozdělení řezu pod le způ sobu provedení.. 35 // 5.6.1 Řez ye větevním kroužku 36 // 5.6.2 Řez na pupen a řez naostro 36 // 5.6.3 Řez na patku 36 // 5.6.4 Řez na čípek 37 // 5.6.5 Řez na korunku 37 // 5.6.6 Zpětný (oprayný) řez 38 // 5.6.7 Střídavý řez 38 // 5.7 Speciální typy řezu 38 // 5.7.1 Lorettůy řez (letní řez na 38 // 5.7.2 Šittůy řez (letní řez meruněk) 39 // 5.7.3 Uniformní (konturový), řez 39 // 5.7.4 Probírka plodonošů 40 // 5.7,5. Vroubkování (scoring) a nařezáy 41 // 5.7.6 Kroužkování (girdling) 42 // 6 Řez jádrovin - hlavní aspekty 43 // 6.1 Řez jabloní 43 // 6.1.1 Výchovný řez při zapěstování klasických korun strornů 43 // 6.1.2 .Výchovný řez při zapěstování štíhlého vřetene 45 // 6.1.3 Udržovací řez (průklest) klasických 46 //
6.1.4 .Udržovací řez štíhlého vřetene 46 // 6.1.5 Zmlazovací řez stárnoucích korun 47 // 6.1.6 .Tvarování a řez jabloní v systému Splax 48 // 6.1.7 .Řez kořenů 49 // 6.1.8 .Husté a velmi husté výsadby jabloní 50 // 6.1.9 Alternující (střídavá) plodnost 50 // 6.1.10 Probírka plůdků 51 // 6.2 Řez hrušní 52 // 6.2.1 ... zákrsek 52 // 6.2.2 Štíhlé vřeteno (Slender Spindle) 53 // 6.2.3 Pěstitelské systémy založené na principu JaturaTrellis 54 // 6.2.4 Güttinger V-kordon (V-systém) 56 // 6.2.5 Superštíhlé vřeteno ve tvaru V 56 // 6.2.6 Systémy Mikado a Prilling 57 // 7 Řez peckovin - hlavní aspekty 59 // 7.1 Zahnův způsob řezu peckovin 59 // 7.2 ... 60 // 7.2.1 .Výchovný řez 60 // 7.2.2 .Udržovací řez 61 // 7.2.3 Zmlazovací řez 61 // / 7.3 Řez třešní 62 // 7.3.1 Výchovný řez 62 // 7.3.2 Udržovací řez 63 // 7.3.3 Zmlazení stárnoucích korun třešní 63 // 7.3.4 lak získat nízké tvary třešní? 63 // 7.4 Řez višní 64 // 7.4.1 Výchovný řez 64 // 7.4.2 Udržovací řez 64 // 7.4.3 Zmlazovací řez 64 // 7.5 Řez meruněk 65 // 7.5.1 Řez volně rostoucí koruny s terminálem 65 // 7.5.2 Řez duté koruny 67 // 7.5.3 Řez štíhlého vřetene 68 // 7.6 Řez broskvoní 68 // 7.6.1 Řez koti ovité koruny 69 // 7.6.2 Krátký (klasický) řez 70 // 7.6.3 Dlouhý (americký) řez 71 // 8 Řez skořápkovin - hlavní aspekty 72 // 8.1 Řez ořešáků 72 // 8.1.1 Řez volně rostoucí koruny s terminálem 72 // 8.1.2 Řez kotlovité koruny 73 // 8.2 Řez lísky 74 // 8.2.1 Řez keřové lísky 74 // 8.2.2 Řez stromkové lísky 76 // 9 Řez drobného ovoce - hlavní aspekty 77 // 9.1 Řez rybízu 77 // 9.1. Tvarovací (výchovný) řez keřového a stromkového rybízu 78 // 9.1.2 Udržovací a zmlazovací řez 78 // 9.1.3 Pěstování rybízu na drátěnce 78 // 9.2 Řez angreštu 79 //
9.2.1 Tvarovací (výchovný) řez stromkového a keřového angreštu 79 // 9.2.2 Udržovací a zmlazovací řez 80 // 9.3 Řez maliníku 80 // 9.4 Řez ostružiníku 81 // 10 Řez netradičních ovocných dřevin - hlavní aspekty 83 // 10.1 Řez dřínu - Cornus sp. 83 // 10.2 Řez hlohu - Crataeagus sp. 83 // 10.3 Řez jeřábu - Sorbus sp. 83 // 10.4 Řez kdouloně - Cydonia sp. 84 // 10.5 Řez mišpule - Mespilus sp. 84

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC