Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 08.07.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2016
1 online zdroj (320 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-271-9387-5 (online ; pdf)
ISBN 978-80-271-9388-2 (online ; epub)
ISBN 978-80-247-4330-1 (print)
Monografie z pera našeho předního odborníka na pěstování révy vinné zevrubně popisuje více než 150 perspektivních moštových a stolních odrůd vhodných pro ekologické pěstování a výrobu vína. Knihu využijí profesionální vinaři, studenti zahradnických oborů středních a vysokých škol i zahrádkáři..
001487496
1 Co jsou to PIWI odrůdy? 11 // 1.1 Proč se začaly šlechtit rezistentní odrůdy révy vinné 11 // 1.2 PIWI odrůdy a kvalita 12 // 1.3 Složité rodokmeny 15 // 1.4 Cesta do pěstitelské praxe = cesta do vinic 18 // 2 Rezistence u révy vinné 21 // 2.1 Rezistence u révy vinné 21 // 2.2 Využití rezistentních vlastností ve šlechtění a praktickém vinohradnictví 23 // 2.3 Obranné mechanismy u révy vinné způsobené morfologickou stavbou 27 // 2.3.1 Morfologická stavba listu a obranné mechanismy 28 // 2.3.2 Morfologická stavba bobule a hroznu a obranné mechanismy 28 // 2.4 Indukovaná rezistence u révy vinné 29 // 2.4.1 Tvorba kalózy a rezistence k houbovým patogenům 30 // 2.4.2 Stilbeny a rezistence ? houbovým patogenům 30 // 2.4.3 Proteiny PR a rezistence k houbovým patogenům 31 // 2.5 Praktické využití zásad indukované rezistence 31 // 3 Způsoby hospodaření ve vinohradnictví 33 // 3.1 Péče o půdu 33 // 3.2 Ochrana proti živočišným škůdcům 33 // 3.3 Ochrana proti houbovým chorobám 34 // 3.4 Pěstování PIWI odrůd 34 // 3.5 Systémy pěstování révy vinné a jejich vývoj v České republice 34 // 3.5.1 Integrovaná produkce révy vinné 34 // 3.5.2 Ekologická produkce révy vinné 35 // 3.5.3 Biodynamické vinohradnictví 35 // 4 Pěstování révy vinné v podmínkách ekologického vinohradnictví 37 // 4.1 Fyziologické a biochemické změny v révovém keři a bobulích 37 // 4.1.1 Cukry 39 // 4.1.2 Kyseliny 40 // 4.1.3 Asimilovatelný dusík 40 // 4.1.4 Aromatické látky 42 // 4.1.5 Fenolové látky 46 // 4.2 Zelené práce ? PIWI odrůd 48 // 4.2.1 Čištění kmínků 48 // 4.2.2 Podlom 50 // 4.2.3 Upevnění letorostů do drátěnky 51 // 4.2.4 Osečkování letorostů 52 // 4.2.5 Vylamování zálistku a odlistění zóny hroznů 54 // 4.2.6 Regulace násady hroznů během vegetace 61 //
4.3 Možnosti ovlivňování „obsahu alkoholu" ve vinici 66 // 4.4 Moderní pohled na ozelenění vinic 67 // 4.4.1 Půdní podmínky a význam humusu pro ozelenění vinic 68 // 4.4.2 Možnosti zlepšení obsahu humusu a výživového stavu půdy 70 // 4.4.3 Význam ozelenění 71 // 4.4.4 Ozelenění půdy a přirozená výživa révy vinné dusíkem 72 // 4.4.5 Výběr druhů rostlin a složení ozeleňovacích směsí 75 // 4.4.6 Výsev ozeleňovacích směsí 84 // 4.4.7 Způsoby ošetřování ozelenění 85 // 4.4.8 Ozelenění nových výsadeb révy vinné 86 // 4.4.9Trvalé ozelenění plodných vinic 87 // 4.4.10 Ozelenění přes zimu 88 // 5 Choroby a škůdci révy vinné 91 // 5.1 Plíseň révy 91 // 5.2 Padlí révy 94 // 5.3 Šedá hniloba hroznů révy 97 // 5.4 Ostatní hniloby hroznů 100 // 5.4.1 Octová hniloba 100 // 5.4.2 Bílá hniloba hroznů révy 101 // 5.4.3 Zelená hniloba hroznů révy 101 // 5.5. Černá hniloba révy 102 // 5.6 Komplex chorob dřeva 104 // 5.6.1 Chřadnutí a odumírání révy - ESCA 104 // 5.6.2 Petriho choroba révy 106 // 5.6.3 Eutypové odumírání révy 106 // 5.7 Roztoči ? révy vinné 107 // 5.7.1 Hálčivec révový 107 // 5.7.2 Vlnovník révový 108 // 5.8 Obaleči ? révy vinné 109 // 5.9 Ekologická ochrana proti houbovým chorobám a škůdcům 109 // 5.9.1 Ekologická ochrana proti houbovým chorobám 109 // 5.9.2 Ekologická ochrana proti škůdcům 114 // 6 Pěstitelské a enologické vlastnosti moštových odrůd 117 // 6.1 Výběr stanoviště pro pěstování PIWI odrůd 117 // 6.2 Ochrana proti houbovým patogenům 118 // 6.3 Zatížení odrůd révy vinné při zimním řezu 122 // 6.4 Výběr podnože pro nové výsadby 123 // 6.STermín a způsob sklizně 125 // 6.6 Strategie alkoholového kvašení 126 // 6.7 Jablečno-mléčná fermentace u PIWI odrůd 126 //
6.7 Jablečno-mléčná fermentace u PIWI odrůd 126 // 6.8 Využití dřevěných sudů při výrobě vína 129 // 7 Moštové PIWI odrůdy révy vinné registrované v České republice 131 // 7.1 Kvalitativní parametry nových PIWI odrůd révy vinné 132 // 8 Moštové PIWI odrůdy registrované // v ostatních zemích EU a ve světě 167 // 9 Pěstitelské vlastnosti stolních odrůd 219 // 9.1 Charakteristika moderní stolní odrůdy 219 // 9.2 Intenzita růstu stolních odrůd révy vinné 219 // 9.3 Zimní řez révy a zatížení 220 // 9.4 Pěstitelské tvary pro pěstování stolních odrůd révy vinné 220 // 9.5 Redukce násady hroznů během vegetace ? stolních odrůd révy vinné 222 // 9.6 Odlistění zóny hroznů ? stolních odrůd révy vinné 226 // 9.7 Použití rostlinných hormonů při pěstování stolních odrůd 227 // 9.8 Kvalita stolních hroznů a termín sklizně 227 // 9.9 Skladování hroznů 229 // 10 Méně pěstované PIWI odrůdy 289 // 10.1 Méně známé PIWI odrůdy pro výrobu bílých vín 289 // 10.2 Méně známé PIWI odrůdy pro výrobu červených vín 293 // 10.3 Méně známé stolní PIWI odrůdy 297 // Rejstřík odrůd 301 // Seznam použité literatury 305 // Bio odrůdy révy vinné 314 // Organic grape varieties 315

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC