Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 07.10.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2017
1 online zdroj (176 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-271-9878-8 (online ; epub)
ISBN 978-80-271-0008-8 (print)
Chtěli byste si pochutnat na křupavém domácím chlebu nebo si upéct pizzu ve vlastní peci? Nic není nemožné. V knížce najdete návod na stavbu obou druhů pecí v interiéru i na zahradě..
001488396
|1| Historie pecí 8 // 1.1 Mezopotámie a Persie // (7.-3. tisíciletí pŕ. n. I.) 8 // 1.2 Egypt-hliněné pece 9 // 1.3 Řecko-římské období 10 // 1.4 Středověk až renesance ve střední // a severní Evropě - válcové pece 12 // 1.5 Barokní pece u nás a topné kanály 13 // 1.6 Secese - roštové pece na uhlí 14 // 1.7 Parní pece - mezi první a druhou // světovou válkou 16 // |2| Popis pece na chleba a pizzu 17 // 2.1 Pec na chleba 19 // 2.2 Pec na pizzu 20 // |3| Materiály 23 // 3.1 Kování 25 // 3.1.1 Kování pro předsazené ohniště 26 // 3.1.2 Sázecí dvířka pro pec na pizzu 27 // 3.1.3 Sázecí dvířka pro pec na chleba 28 // 3.1.4 Kamnovecažehlička 28 // 3.1.5 Shoz popela 29 // 3.1.6 Osvětlení 30 // 3.1.7 Teploměr 31 // 3.1.8 Výsuvy 31 // 3.1.9 Klapky 31 // 3.1.10 Čisticí dvířka 32 // 3.2 Akumulační a izolační materiály 33 // 3.2.1 Akumulace 33 // 3.2.2 Izolace 33 // 3.2.3 Kamnářská hlína 34 // 3.2.4 Sklo 35 // 3.2.5 Šamot 37 // 3.2.6 Žárobeton 39 // 3.2.7 Kamnářská malta-„hafťák" 40 // 3.2.8 Litý beton 41 // 3.2.9 Kamnářská tmely 41 // 3.2.10 Lehčené izolační cihly 41 // 3.2.11 Silka a Silkatherm 42 // 3.2.12 Sibral 42 // 3.2.13 Hliníková fólie a páska 43 // 3.3 Materiály vhodné pro zdění 44 // 3.4 Malty, lepidla, omítky a podobně 47 // |4| Než začneme se stavbou 51 // 4.1 Umístění pece venku 51 // 4.2 Umístění pece uvnitř 52 // 4.3 Komínové těleso a protipožární // bezpečnostní vzdálenosti 53 // 4.3.1 Frézování 54 // 4.3.2 Bezpečnostní protipožární vzdálenosti.54 // 4.4 Betonový základ 55 // |5| Stavba pece na pizzu 59 // 5.1 Zakreslení půdorysu pece 59 // 5.2 Založení první řady soklu pece 60 // 5.3 Zdění následujících řad soklu 63 // 5.4 Zdění lícových cihel soklu 64 // 5.5 Omítání niky pece na pizzu 66 //
5.6 Výroba bednění pro klenbu niky 67 // 5.7 Zdění klenby niky 68 // 5.8 Dorovnání řad 69 // 5.9 Hurdiskyalem 70 // 5.10 Izolační cihly 70 // 5.11 Založení první řady cihel kobky 70 // 5.12 Křemičitý písek 71 // 5.13 Položení dna pece 72 // 5.14 Vstupní klenba do pece 74 // 5.15 Vytvoření bednění z písku // pro výstavbu klenby kobky 75 // 5.16 Vytvoření klenby pece 76 // 5.17 Drátování 78 // 5.18 Odkouření pece 78 // 5.19 Klapka 80 // 5.20 Dilatační mezera mezi klenbou kobky // a krycí klenbou 80 // 6 // Obsah // 5.21 Tepelné odizolování pece 80 // 5.21.1 Hliníková fólie 82 // 5.22 Krycí klenba 82 // 5.23 Vybírání pískového bednění 82 // 5.24 Očištění klenby 83 // 5.25 Omítání klenby 84 // 5.26 Kamnářské lepidlo a výztužná síť 84 // 5.27 Roztíraný štuk 84 // |6| Ukázka realizací pecí na pizzu 86 // 6.1 Kruhové pece na pizzu 86 // 6.2 Válcové pece na pizzu 88 // 6.3 Zahradní pece a letní kuchyně 90 // 6.4 Atypické pece na pizzu 90 // |7| Obsluha a provoz pece na pizzu 94 // 7.1 Vysoušení pece na pizzu 94 // 7.2 Palivo do pece na pizzu 95 // 7.3 Topení a údržba ohně 96 // 7.4 Příprava pizzy 98 // 7.4.1 Příprava těsta na pizzu 98 // 7.4.2 Točení pizzy 98 // 7.4.3 Nabírání pizzy a sázení pizzy do pece.99 // 7.4.4 Otáčení pizzy 100 // 7.4.5 Pečení pizzy 100 // 7.5 Nářadí na pečení pizzy 101 // |8| Opravy a rekonstrukce pece na pizzu 103 // 8.1 Výměna dna pece na pizzu 103 // 8.2 Výměna tepelné izolace 104 // 8.3 Rekonstrukce kobky 105 // 8.4 Čištění kouřovodů 108 // |9| Recepty pro pec na pizzu 109 // 9.1 Druhy pizz 109 // 9.2 Lasagne 110 // 9.3 Samosa 111 // |10| Stavba pece na chleba 112 // 10.1 Rozměření základu pece 112 // 10.2 Založení první řady pece na chleba.112 // 10.3 Zdění následujících řad pece na chleba 114 //
10.4 Omítání niky pece na chleba 114 // 10.5 Výroba bednění pro klenbu niky 114 // 10.6 Dozdění opěrné řady 116 // 10.7 Zdění klenby nad hluchým prostorem niky // 10.8 Odstranění bednění klenby niky 117 // 10.9 Zazdění hluchého prostoru niky 113 // 10.10 Klenba nad prostorem niky pro skladování dřeva 1?9 // 10.11 Uložení hurdisek nad nikou 149 // 10.12 Pískové lože 121 // 10.13 Dvířka do pece a první řada klenby pece 121 // 10.14 Ostění a klenba dvířek pece na chleba 123 // 10.15 Pečicí dno pece na chleba 125 // 10.16 Bednění pro klenbu kobky pece na chleba 126 // 10.17 Klenba kobky pece na chleba 127 // 10.18 Dozdění čela a zad kobky pece na chleba 129 // 10.19 Drátování kobky pece na chleba 130 // 10.20 Přetažení klenby kobky kamnářskou hlínou 131 // 10.21 Vyzdění opěrných zdí pece na chleba 132 // 10.22 Bednění pro krycí klenbu 133 // 10.23 Omítání podstavce a tvorba zaoblené hrany 134 // 10.24 Zásyp z drceného skla 134 // 10.25 Zdění krycí klenby 135 // 10.26 Omítání krycí klenby a čel pece na chleba 136 // 10.27 Odstranění bednění z kobky pece na chleba 137 // 10.28 Flexi lepidlo a výztužná síť 138 // 10.29 Roztíraný štuk 138 // 10.30 Zastřešení pece na chleba 140 // |111 Ukázky realizací pecí na chleba 143 // 11.1 Pec na chleba jako součást kuchyně 143 // 11.2 Venkovní pece na chleba 145 // 11.3 Pece na chleba s vestavěným // sporákem 147 // 11.4 Kachlové pece na chleba 149 // |12| Topení a obsluha pece na chleba 150 // 12.1 Palivo 150 // 12.2 Vysoušení a vypalování pece 150 // 12.3 Nářadí pro obsluhu pece na chleba // 12.4 Kolečko neboli pracovní postup 166 166 167 // Recept na chleba 154 // 12.4.3 Spuštění kolečka 154 //
|13| Opravy a rekonstrukce pece 163 // 13.1 Výměna dna pece na chleba 163 // 13.2 Oprava trhlin na klenbě kobky 163 // 13.3 Oprava klenby // 13.4 Čištění kanálů 165 |14| Profesionální pece // 14.1 Použití // 14.2 Spodní pec // 14.3 Horní pec 169 // Závěr 170 // Slovníček pojmů 171 // Literatura a další zdroje 173 // Poděkování // Rejstřík 175

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC