Skvělé rady a návody, jak na to, abyste už za pár dní měli po ruce chutný potravinový doplněk, vhodný do salátů, polévek, na sendviče, do müsli či do koktejlů. Představeny jsou rostliny, které lze doma pěstovat třeba na parapetu..
Obsah // Předmluva 7 // Znovuobjevování výhonků a mikrozeleniny g // Vypěstujte si výhonky sami! 10 // 20 důvodů pro založení vlastní výhonkové zahrádky 12 // Výhonek - zázrak plný vitálních látek 14 // Jak výhonky úspěšně pěstovat 18 // Vybavení a metody klíčení ’22 // Čištění a dezinfekce klíčidel 28 // Praxe - od namáčení až po sklizeň 32 // Portréty od A do Z 37 // Přehledně portréty jednotlivých výhonků 39 // Recepty 79 // Úvod 80 // Nápoje 83 // Polévky 93 // Saláty 103 // Chuťovky 115 // Dipy, pomazánky, omáčky 129 // Chlébaspol. 137 // Hlavní jídla 145 // Sladký život 157 // Příloha 169 // Kuchyňští pomocníci 170 // Speciální přísady 171 // Osivo a metoda klíčení 175 // Přehled výhonků - tabulka 178 // Vlastnoručně vyrobené směsi osiva 188 // První pomoc při pěstování výhonků 189 // Fytotoxiny a anti-živiny: bezpečnost především 190 // Rejstřík receptů 192 // Zdroje 193 // Doporučená literatura 193 // Poděkování 194 // O autorce 195