Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 09.12.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
1. elektronické vydání
[Místo vydání není známé] : Jan Melvil Publishing, 2018
1 online zdroj (272 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-7555-053-8 (online ; epub)
ISBN 978-80-7555-052-1 (print)
angličtina
Také každé ráno plánujete, kdy co uděláte? A stejně jako všichni se zatím rozhodujete spíše náhodně? A víte, že s chytrým přístupem dostanete z každého dne mnohem víc? Daniel Pink přichází v nejlepší chvíli s manuálem krotilele času, to abyste se i vy stali mistry správných startů a uměli plně využít své energetické vrcholy i propady. Vždyť víte, čas není to hlavní, čas je to jediné. Správné načasování. Bez něj nemůže žádné obchodní rozhodnutí, školní test, lékařský zákrok, důležitý rodinný rozhovor ani změna zaměstnání dopadnout ideálně. Doposud jsme vhodné načasování považovali za intuitivní umění nebo dílo šťastné náhody. Ve skutečnosti jde však o vědu založenou na poznatcích z psychologie, sociologie a chronobiologie – a ovládnout ji může každý z nás. Dělejte ve správný čas ty správné věci Pink vydestiloval z přelomových výzkumů a pozoruhodných příběhů knihu plnou praktických rad. Ukazuje, proč byste měli plánovat práci a odpočinek na základě svého chronotypu: takzvaní skřivani, sovy a „třetí ptáci“ totiž v různých fázích dne vynikají v různých typech činností. Porozumíte také psychologickým principům vnímání času a událostí, nebo také proč často prokrastinujeme až do půlky projektu, kdy se konečně dostaví spásný „efekt ajaj“. Účinnost Pinkových rad potom rychle poznáte v práci, při studiu i v osobním životě..
* rozvrhování
001637916
Úvod: Rozhodnutí kapitána Turnera // (9) // 1. Skrytý rytmus každodenního života // „Napříč kontinenty a časovými pásmy probíhala se stejnou předvídatelností jako mořský příliv tatáž denní oscilace -vrchol, propad a obrat zpátky vzhůru.“ // (17) // 2. Odpoledne a lžičky kávy: Síla pauzy, přísliby oběda a obhajoba moderní siesty // „Rostoucí množství vědeckých poznatků mluví jasně: Přestávka není známka lenosti, ale důkaz síly. // (53) // * // M // 3. Začátky: Začít dobře, začít znovu a začít společně // „Většina z nás odjakživa vnímá, že začátky jsou podstatné. Ted nám věda o načasování ukazuje, že mají ještě větší sílu, než jsme si mysleli. Začátky se nás drží mnohem déle, než cítíme, jejich účinky někdy // přetrvávají až do konce.“ // (89) // 4. Prostředky: Co nás chanukové svíčky a krize středního věku učí o motivaci // „Když dojdeme do poloviny, někdy ochabneme, ale jindy se probudíme. Siréna v hlavě varuje, že jsme prohýřili půlku času, který jsme měli.u // (116) // 5. Konce: Maratóny, čokoláda a síla dojetí // „Jakmile ale začne být zřetelný konec - kdykoli vstoupíme do nějakého třetího jednání - ostříme existenciálni červené tužky a škrtáme kohokoli nebo cokoli, co není nepostradatelné.u // (144) // TŘETÍ ČÁST. SYNCHRONIZOVÁNÍ A MYŠLENÍ // 6. Synchronizace rychlá a pomalá: Tajemství skupinového načasování
// „Díky synchronizaci se cítíme dobře - a dobrý pocit pomáhá promazávat kolečka skupinového fungování. Koordinace s ostatními nám zároveň pomáhá podat dobrý výkon - a dobrý výkon zase // zlepšuje synchronizaci.“ // (177) // 7. Přemýšlení ve (slovesných) časech: Pár slov na závěr // „Většina ze světových jazyků značkuje slovesa slovesným časem -především minulým, přítomným a budoucím - který nese určitý význam a odhaluje naše uvažování. Prakticky každý obrat, který vyslovíme, je zabarvený časem.“ // (210) // Další četba (219) // Poděkování // (221) // Poznámky // (225) // Rejstřík // (261)

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC