Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 18.05.2024. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(1.7) Půjčeno:17x 
BK
Vydání první
Ostrava : Ostravská univerzita, 2021
203 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 30 cm

objednat
ISBN 978-80-7599-236-9 (brožováno)
Obsahuje bibliografie
001648639
1 Diety a jejich zařazení v systému nutriční péče 7 // 1.1 Rozdělení diet v dietním systému dle Doberského 8 // 1.2 Rozdělení diet podle Metodického doporučení pro zajištění stravy a nutriční péče (Věstník MZ ČR, částka 10/2020) 11 // 1.3 Základní diety 13 // 1.3.1 Dieta základní ve zdraví (3 FIT) 13 // 1.3.2 Dieta základní v riziku malnutrice (3 MAL) 14 // 1.3.3 Strava větších dětí (13) 16 // 1.4 Šetřící diety, diety s upravenou texturou stravy, diety s modifikovaným obsahem // tuků, dieta se sníženým obsahem vlákniny 18 // 1.4.1 Tekutá dieta (0) 20 // 1.4.2 Kašovitá dieta (1) 23 // 1.4.3 Šetřící dieta (2) 26 // 1.4.4 Dieta s omezením tuků (4) 29 // 1.4.5 Dieta s nízkým a velmi nízkým obsahem tuků 32 // 1.4.6 Dieta s omezením nestravitelných zbytků (5) 35 // 1.4.7 Strava batolat (12) 39 // 1.5 Dieta redukční a diabetická 41 // 1.5.1 Dieta redukční (8) 41 // 1.5.2 Diety diabetické (9) 42 // 1.6 Dieta nízkobílkovinná a neslaná 47 // 1.6.1 Dieta s omezením bílkovin (6) 47 // 1.6.2 Dieta neslaná šetřící (10) 49 // 2 Plánování a příprava léčebné výživy 52 // 2.1 Zásady sestavování jídelníčků 52 // 2.2 Doporučené denní normy potravin pro dospělou osobu 61 // 2.3 Povinné značení alergenů v jídelníčku 67 // 3 Dietní stravování ve školách 72 // 3.1 Funkce, historie a definice školního stravování 72 // 3.2 Nutriční doporučení 73 // 3.3 Spotřební koš 75 // 3.4 Zajištění dietního stravování ve školní jídelně 78 // 3.4.1 Dietní stravování ve školní jídelně z hlediska legislativy 78 // 3.4.2 Vybrané druhy diet připravované ve školních jídelnách 82 // 3.5 Hygienické požadavky a HACCP v školní jídelně 94 // 3.5.1 Hygienické požadavky na stravovací provoz 94 // 3.5.2 HACCP 96 //
4 Nutriční péče v pobytových zařízeních sociální péče 101 // 4.1 Nutriční problémy a rizika u starších osob 101 // 4.2 Nutriční standard 102 // 4.2.1 Standardizované nutriční postupy v pobytových zařízeních sociální péče 102 // 5 Nutriční poradenství 109 // 5.1 Nutriční terapeut v České republice 109 // 5.2 Nutriční poradenství v České republice 111 // 5.3 Model práce v nutriční poradně 112 // 5.3.1 Nutriční hodnocení 114 // 5.3.2 Hodnocení stravovacích zvyklostí a příjmu stravy 115 // 5.3.3 Nutriční diagnóza 120 // 5.3.4 Nutriční intervence 122 // 5.3.5 Nutriční monitoring 122 // 5.4 Nutriční poradenství v obezitologii 123 // 5.4.1 Doporučení pro dietní léčbu obezity 123 // 5.4.2 Doporučení pro pohybovou aktivitu 125 // 5.4.3 Kognitivně-behaviorální přístup k léčbě obezity 125 // 5.4.4 Další metody léčby obezity 129 // 5.5 Nutriční poradenství při diabetů mellitu 135 // 5.5.1 Edukace diabetiků 139 // 5.5.2 Glykemický index 142 // 5.5.3 Výměnné jednotky sacharidů 143 // 5.6 Nutriční poradenství při chronickém onemocnění ledvin 148 // 5.6.1 Výměnné jednotky bílkovin 149 // 6 Malnutrice a proces nutriční péče u hospitalizovaných osob 157 // 6.1 Malnutrice 157 // 6.1.1 Příčiny malnutrice 157 // 6.1.2 Typy malnutrice 158 // 6.1.3 Stupeň závažnosti malnutrice 159 // 6.2 Nutriční péče 160 // 6.2.1 Stanovení a hodnocení nutriční potřeby pacienta 163 // 6.3 Nutriční podpora 171 // 6.3.1 Enterální výživa 173 // 6.3.2 Parenterální výživa 178 // 6.3.3 Edukace pacientů při hospitalizaci 180 // 6.4 Indikátory kvality celého procesu nutriční péče 180 // 7 Bioimpedance 183 // 7.1.1 InBody 185
index 142 // 5.5.3 Výměnné jednotky sacharidů 143 // 5.6 Nutriční poradenství při chronickém onemocnění ledvin 148 // 5.6.1 Výměnné jednotky bílkovin 149 // 6 Malnutrice a proces nutriční péče u hospitalizovaných osob 157 // 6.1 Malnutrice 157 // 6.1.1 Příčiny malnutrice 157 // 6.1.2 Typy malnutrice 158 // 6.1.3 Stupeň závažnosti malnutrice 159 // 6.2 Nutriční péče 160 // 6.2.1 Stanovení a hodnocení nutriční potřeby pacienta 163 // 6.3 Nutriční podpora 171 // 6.3.1 Enterální výživa 173 // 6.3.2 Parenterální výživa 178 // 6.3.3 Edukace pacientů při hospitalizaci 180 // 6.4 Indikátory kvality celého procesu nutriční péče 180 // 7 Bioimpedance 183 // 7.1.1 InBody 185

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC