Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 09.12.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
BK
EB
Příručka
První vydání
Praha : Alferia, 2020
245 stran ; 21 cm
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 

objednat
ISBN 978-80-247-3735-5 (brožováno)
ISBN 978-80-271-1984-4 (online ; epub)
polština
Přeloženo z polštiny
V publikaci název originálu chybně: Vymen chemie na jedzenie, správně je: Zamień chemię na jedzenie
Obsahuje rejstřík
Popsáno podle tištěné verze
001654630
Seznam receptů...12 // Úvod...15 // Jak tohoto rádce používat...21 // I. Příhody ztrápené matky...23 // Ii jak to bylo u nás 23 2| Osvíceni na krétě 26 3| Motivace 27 // Ii. Potraviny - návod ? použití...31 // 1| Racionální výživa 31 // 2| Potraviny ekologické a potraviny zpracované 35 3| Přírodně identické aroma -o tom, že „téměř“ znamená velký rozdíl 38 k\\ na stopě zločinců // Aneb o syntetických přídatných látkách 38 5| Geneticky modifikované organismy 43 6| Přípustné normy jsou nepřípustné 44 7| Z chemického na lidský aneb jak číst etikety 46 a| Pořadí složek 47 b| Energetická hodnota 47 c| „neobsahuje konzervanty" 48 d| Stopová množství nezanedbatelné hodnoty 48 e| „prověřeno“, „otestováno“, „odpovídá“, „doporučeno“ 48 f| „méně než 2 %“ 49 // G| Paradoxy výrobců 49 // Iii. Ošklivé výrazy...51 // 1| Cukr 51 // A| Náhražky rafinovaného cukru 52 // Al syntetická sladidla 52 // A2. Polosyntetická sladidla 53 // A3. Přírodní náhražky bílého cukru 54 // B| Sladkosti 59 c| Něco na zub 66 // D| Bez cukru neznamená vždycky to samé 68 // Kakao 69 // Kečup 69 // Majonéza 70 1 hořčice a křen 71 // 2| Mléko & spol 74 // A| Máslo, nebo margarín? toť otázka 82 b| Smetana 85 c| Žlutý sýr 86 d| Tvaroh 86 e| Kefír 88 f| Jogurty a tvarohy pro mlsné jazýčky 89 g| Modifikované mléko 94 // 3! bude z té mouky chléb? 95 pečivo 99 // Iv. Jak se do lesa volá...109 // Vejce 109 // V. Nad kroupami se neofrňuj!...112 // 1| Těstoviny 112 2| Rýže 112 // 3| Kroupy, krupky, krupice 113 4| Kaše 114 5| Cereálie 116 // Vi. Jak voní brokolice?...120 // 1| Zelenina a ovoce 120 // Dětské přesnídávky 129 // Hranolky-jak bez nich žít? 129 // 2| Jak do jídla vpašovať zeleninu 131 // A| Luštěniny 131 b| Listová zelenina 133 // C| Česnek 133 // 3| Domácí zahrádka 137 // 4| Sezónní kalendář zeleniny a ovoce 138 //
VII kolik masa v mase?...1a1 // 1| Maso 141 // A| Uzení 144 b| Grilování 147 2| Uzeniny 148 3| Párky 152 // Vlil. Zdravý jako ryba...155 // 1| Ryby 155 // 2| Rybí konzervy 160 // IX. Tuky...162 // X. Sůl...165 // XI. Sušené ovoce...167 // XII. Instantní pokrmy čili rychlovky...169 // 1| Želé, pudink, rosol 169 2| Bujónové kostky a polévkové koření v prášku // Tekuté 172 3| Káva přírodní, cl nepřírodní? 174 4| Melta 176 5| Čaj a čajíček 176 // XIII. Šťávy a nápoje... // Šťávy pro miminka a malé děti 180 // 178 // Xiv. Slunce ve skle aneb o zavařeninách...183 // 1| Džemy 184 // 2| Ovocné sirupy a kompoty 186 3| Kvašáky 188 // XV. Jestli voda zdraví dodá?...189 // 1| Voda z kohoutku 189 2| Balené vody 190 // Xvi. Léky nikoli z boží lékárny...193 // 1| Léky 193 2| Probiotika 195 3| Doplňky stravy 198 // XIII. Potravinová recyklace...202 // 1| Mražení 202 2| Kompost 202 // Xviii. Zvíře je taky člověk...204 // XIX. Plastický neznamená fantastický...207 // 1| Kuchyňští pomocníci 207 2| Pomocníci, které by bylo lepší z kuchyně vyhodit 208 // A| Teflonová pánev 208 b| Mikrovlnná trouba 209 c| Plastové nádobí - plastický neznamená fantastický 210 d| Varná deska 212 e| Hrnce 213 // XX. Všeobecné rady...214 // 1| Rodinné memoáry aneb pár rad pro rodiče 214 2| Rady pro všechny 217 // Závěr 220 // Tabulka škodlivých nebo potenciálně škodlivých // Potravinářských aditiv...223 // Skupiny potenciálně škodlivých // Potravinářských aditiv...233 // Rejstřík...234 // Poděkování...244
(OCoLC)1230104523
cnb003244751

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC