Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 04.05.2024. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
ONLINE
New York : Columbia University Press, 2013
1 online resource (363 pages) : illustrations
Externí odkaz    Plný text PDF 
   * Návod pro vzdálený přístup 


ISBN 9780231527149 (electronic bk.)
ISBN 9780231156561
Arts and traditions of the table : perspectives on culinary history
Print version: Scrinis, Gyorgy. Nutritionism : the science and politics of dietary advice. New York : Columbia University Press, 2013 vi, 352 pages : illustrations ; 24 cm. Arts and traditions of the table ISBN 9780231156561
Includes bibliographical references and index
A clash of nutritional ideologies -- The nutritionism paradigm : reductive approaches to nutrients, food, and the body -- The era of quantifying nutritionism : protective nutrients, caloric reductionism, and vitamania -- The era of good-and-bad nutritionism : bad nutrients and nutricentric dietary guidelines -- The macronutrient diet wars : from the low-fat campaign to low-calorie, low-carb, and low-GI diets -- Margarine, butter, and the trans-fats fiasco -- The era of functional nutritionism : functional nutrients, superfoods, and optimal dietary patterns -- Functional foods : nutritional engineering, nutritional marketing, and corporate nutritionism -- The food quality paradigm : alternative approaches to food and the body -- After nutritionism.
001752692
full
(Au-PeEL)EBL1103464
(CaONFJC)MIL562321
(CaPaEBR)ebr10766056
(MiAaPQ)EBC1103464
(OCoLC)849917918

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC