Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 28.10.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2009
1 online zdroj (136 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-6577-8 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-2512-3 (print)
Prakticky denně slyšíme varování lékařů, že každý druhý člověk v České republice umírá na kardiovaskulární onemocnění. Obyvatelé naší republiky jsou na předním místě v onemocnění rakovinou tlustého střeva a konečníku. Existuje samozřejmě řada příčin tohoto nepříznivého zdravotního stavu naší populace. Jednou z nich je i nesprávný životní styl, včetně špatných stravovacích zvyklostí. Renomovaná česká autorka, Mgr. Diana Chrpová vám proto přináší návody a zaručené rady, jak zdravě jíst a zůstat fit. Ve své zbrusu nové publikaci vám poradí, jak se stravovat během celého roku, měsíc po měsíci. Získáte cenné informace, která jídla jsou v daný měsíc nejvhodnější a z jakých potravin by se měl skládat váš jídelníček. Autorka nezapomněla ani na vzorové jídelníčky a na odlišnosti týkající se těhotných, dětí a nemocných. Za celé nakladatelství vám přejeme příjemnou zábavu u vaření a především dobrou chuť!.
001942582
Úvod ...7 // 1 / Leden ...9 // Energetická a biologická hodnota stravy ...10 // Bílkoviny ve výživě ...11 // Hubnutí nejen po Vánocích ...13 // Zelenina a ovoce v zimě ...18 // 2 /Únor ...21 // Sacharidy ve výživě ...22 // Glykemický index potravin ...22 // Jídelníček na horách ...27 // Výživa při nemocech z nachlazení, chřipce, viróze, infekci // močových cest ...29 // 3 /Březen ...31 // Tuky ve výživě ...32 // Cholesterol ...33 // Ateroskleróza ...34 // 4 /Duben ...39 // Vitamíny ...40 // Výživa kojence a batolete ...41 // Nesnášenlivost lepku ...43 // 5 / Květen ...45 // Minerální látky ...46 // Laktózová intolerance ...48 // Osteoporóza ...48 // Výživa ve stáří ...51 // 6 / Červen ...59 // Antioxidanty ...60 // Bylinky v kuchyni ...62 // Trocha z historie stravování ... 69 // Ledviny a výživa ...71 // 7 /Červenec ...73 // Vláknina ve výživě ...74 // Zelenina a ovoce v létě ...78 // Výživa sportovce ...81 // Fenylketonurie ...82 // 8 / Srpen ...85 // Ostatní složky stravy ...86 // Potravní doplňky ...87 // Hygiena výživy ...88 // Jídelníček o dovolené ...90 // 9 /Září ...93 // Pitný režim ...94 // Děti a výživa ...95 // Výživa při hepatitidě A ...101 // 10 /Říjen ...105 // Cizorodé látky v potravinách ...106 // Výživa těhotných a kojících žen ...108 // Šetřící diety ...110 // 11 /Listopad ...115 // Alternativní směry výživy ...116 // Výživa při diabetů (diabetes mellitus) ...120 // Přírodnítoxiny v potravinách ...121 // 12 /Prosinec ... 123 // Polévky ve výživě ...124 // Vánoce zdravěji ...126 // Výživa po zánětu žlučníku ...127 // /Závěr ...131 // /Literatura ...133

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC