Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 11.11.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2014
1 online zdroj (144 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-9604-8 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-9605-5 (online ; epub)
ISBN 978-80-247-4351-6 (print)
Kniha je určena pro každého, kdo začíná s poznáváním vina a umožní mu rozeznávat jeho vlastnosti, rozlišovat kvalitu, harmonicky skloubit s pokrmy a lépe se orientovat na neustále se zvětšujícím trhu domácích a zahraničních vín. Víno je zde představeno jako fenomenální nápoj, jehož výsledná chuť závisí už na způsobu pěstování révy vinné ve vinici, na klimatu, půdě a na tom, jak ji dotvářejí vinaři při výrobě..
001942637
Úvod // Réva vinná a víno // Vinařské oblasti a podoblasti v České republice // Vinařská oblast Čechy // Litoměřická vinařská podoblast // Mělnická vinařská podoblast // Vinařská oblast Morava // Znojemská vinařská podoblast // Mikulovská vinařská podoblast // Velkopavlovická vinařská podoblast // Slovácká vinařská podoblast // Odrůdy révy vinné, jejich vůně a chutě // Odrůdy révy vinné ze světového sortimentu // Odrůdy pro výrobu bílých vín // Odrůdy pro výrobu Červených a růžových vín // Nové zahraniční odrůdy révy vinné // Odrůdy pro výrobu bílých vín // Odrůdy pro výrobu červených a růžových vín // Nové odrůdy révy vinné původem z české republiky // Odrůdy pro výrobu bílých vín // Odrůdy pro výrobu červených a růžových vin // Světové odrůdy v českých a moravských vinicích // Terroir a víno // Vliv půdních podmínek na kvalitu vina // Vliv klimatických podmínek na kvalitu vina // Vliv agrotechniky ve vinici na kvalitu vina Aplikace terroir ve vinařství v České republice // Jak se vypěstují kvalitní hrozny // Jak se vyrobí kvalitní víno // Výroba tichých bilých vín // Výroba tichých růžových vin // Výroba červených vín // Využití sudů ve vinařství // Výroba speciálních vin // Výroba šumivých vín // Svatomartinské vino // Kde se tvoří vůně, chuť a barva vina // Cukry a jejich vliv na senzorické vlastnosti vina // Kyseliny v hroznech a jejich vliv na senzorické vlastnosti vina .. // Dusíkaté látky v hroznech a ve viné // Polysacharidy a jejich vliv na kvalitu vina // Aromatické látky v hroznech a jejich význam pro senzorické vlastnosti vina Fenolové látky v hroznech a jejich význam pro senzorické vlastnosti vina // Vůně a chutě vina // Vady a choroby vina // Vady vina // Choroby vina //
Aromatické nedostatky // Co vyčteme z etikety na láhvi // Současné styly vín // Lehká suchá bílá vina // Květinová a kořenitá aromatická vina // Suchá, středné plná bílá vina // Bohatá bilá vina // Růžová vina // Ovocná, svěži červená vina // Středné plná červená vina // Velká - plná červená vina // Přirodni sladká vina // Sladká dolihovaná vina // Autentická vina // Smyslové hodnocení vina // Chemická analýza vina // Senzorické hodnocení vina // Jak posuzovat vino // Popis vina // Sommelier a sommelierství // Sommelier v minulosti // Jak se stát sommelierem // Základní charakteristika současného sommeliera // Sklenice a pomůcky na servis vín ...93 // Sklenice na podáváni vina ...94 // Sklenice je součástí image každého nápoje ...94 // Uzávěry láhví ...96 // Zásady uchovávání vín ...98 // Jaká vina uložit ? archivaci? ...98 // Proč ukládáme vina ? archivaci? ...99 // Zásady podávání bílých a růžových tichých vín ...101 // Lehká suchá bílá vina s ovocitým charakterem ...101 // Květinová a kořenitá aromatická bílá vina ...102 // Středné plná, suchá a minerální bilá vina ...102 // Bohatá plná bilá vina ...102 // Zásady podáváni růžových vín ...103 // Zásady podávání červených vín ...?4 // Ovocná, svěži červená vina s jemnou tříslovinou ...104 // Středně plná červená vina ...104 // Vzácná, plná, vyzrálá červená vina ...105 // Dekantace - podávání vín v karafě ...105 // Zásady podávání archivních vín ...io? // Zásady podávání šumivých vín ...109 // Fortirikovaná a likérová vina ...111 // Hodnotící systémy využívané při hodnocení vina ...11? // Enogastronomie - jak harmonicky skloubit víno s jídlem ...119 // Zásady uplatňované pro harmonické párováni vín a pokrmů ...120 //
Jak postupovat při párování vín a pokrmů ...122 // Jak používat vina při přípravě pokrmů ...129 // Příklady párování pokrmů a vin ...129 // Zdravotní účinky vina ...132 // Vinařský slovník ...i34 // Seznam použité a doporučené literatury ...138

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC