Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 04.11.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2013
1 online zdroj (132 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-8414-4 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-8415-1 (online ; epub)
ISBN 978-80-247-4618-0 (print)
Kniha je určena jak aktivně sportujícím, tak trenérům, cvičitelům, instruktorům a poradcům ve fitness a kulturistice, aby jim usnadnila orientaci v záležitostech týkajících se výživy, pitného režimu a suplementace ve sportu a zejména při tzv. fitness a wellness aktivitách. Autoři se pokusili co nejjednodušším způsobem vysvětlit základní výživová pravidla platná zejména pro aktivní jedince. Text respektující všeobecná výživová doporučení včetně tzv. výživových pyramid se zaměřuje zejména na pravidla sestavování sportovního jídelníčku z potravin v běžném spotřebním koši na trhu. Doporučuje cílené užívání doplňků stravy určených široké populaci i sportovcům tam, kde je to odůvodněné. Vysvětluje nezastupitelnou roli pitného režimu ve sportu a fitness, která je mnohdy podceňována. Přílohová část s přehledy, tabulkami, recepty a kontrolními otázkami pro čtenáře pomůže zejména osvojit si zásady zdravé výživy vedoucí k dobré fyzické kondici, což je hlavním přáním a cílem autorů..
001942651
Úvod a poděkování 7 // 1 Základy výživy ve fitness 9 // 1.1 Sacharidy - základní zdroj energie pro svaly 9 // 1.2 Bílkoviny-stavební kameny svalů 21 // 1.3 Huky 31 // 1.4 I Vitaminy a minerální látky 36 // 1.5 Principy hydratace a rovnováhy tekutin v těle 50 // 1.6 I Výživová pyramida 53 // 1.7 I Co tedy jíst 62 // 2 Specializovaná výživa // a trénink ve fitness a kulturistice 72 // 2.1 í Časování-kdy a co jíst pro maximální výkon a regeneraci 72 // 2.2 I Regenerace 81 // 2.3 Redukce tělesného tuku nízkosacharidovou dietou 90 // 2.4 I Sacharidové vlny 93 // 2.5 Redukce podkožní vody a naplnění svalstva glykogenem 96 // 3 Tipy na vhodná jednoduchá jídla ve fitness 99 // 4 Výkladový slovník pojmů 104 // 5 Přílohy 114 // 5.1 Příloha A-Aminokyseliny a bílkoviny 114 // 5.2 I Příloha ?-Vitaminy a minerální látky 116 // 5.3 I Příloha C - Obsah tělesného tuku 120 // 5.4 Příloha D - Denní energetický příjem ? udržení stabilní hmotnosti 122 // 5.5 I Příloha E - Glykemický index 123 // 5.6 Příloha F - Výpočet trojpoměru 126 // 5.7 Příloha G - Kontrolní otázky 127 // Seznam použité a doporučené literatury 128

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC