Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 04.11.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Epocha, 2015
1 online zdroj (200 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-7425-466-6 (online ; pdf)
ISBN 978-80-7425-464-2 (online ; epub)
ISBN 978-80-7425-276-1 (print)
Poezie a dobré jídlo odjakživa kráčí ruku v ruce, ale jak je tomu s dobrým jídlem a prózou? Pravdu se pokusila odhalit moravská spisovatelka, náruživá čtenářka a vášnivá kuchařka Daniela Mičanová. Třicet povídek s jídlem v hlavní roli slouží jako předvoj třiceti praktickým receptům. Všechny patří ke stálému rodinnému repertoáru, jsou ověřené léty, v některých případech dokonce generacemi. Na své si přijdou zarputilí masožravci i vegetariáni, milovníci sladkých pamlsků, začátečníci, pokročilí, zastánci svěžího a rychlého vaření, ba i sofistikovaných omáček. Posnídáte s Fantomem Opery, dopřejete si rajskou polévku ve společnosti Čachtické paní, poobědváte s rodinou Addamsových, povečeříte se slečnou Marplovou. Čeká vás humorno až černohumorno, detektivno, strašidelno, fantastično, ale především mlsno. Kuchařku ocení zejména milovníci jídla s příběhem, kteří se rádi pobaví a potom (nebo přitom) si připraví něco dobrého..
001943026
Slovo úvodem // I. Vydatná kalorická výzbroj do nového dne // Snídaně u fantoma // Francouzské máslové loupáky // Jak šlo ztracené vejce na vandr // Ztracené vejce // Fazole na slanině, jablkách a tymiánu // Houbo v moři zrozená // Koláčky z listového těsta se špenátem // II. Zdravý polévkový základ // Nejen pro duši // Krémová hrášková polévka // Domek u hřbitova // Zeleninová polévka, co dům dá // Krvavá koupel // Rajská polévka // Svátek všech svátých // Dýhová polévka // Srdeční záležitost // Cibulačka // III. Svěží hlavní jídlo, většinou v italských barvách // Elixír lásky // Linguine na růžovo // Věčná stráž ...65 // Gnocchi zapečené s mozmrellou ...69 // Domácí bramborové gnocchi ...71 // Májinka má mimíska ...71 // Vepřové s žampiony na hořčici a smetaně ...76 // Glazovaná mrkev ...77 // Pojď sem! ...77 // Italské závitky ...80 // Nádivo ?? ...82 // Mrkev nadivoko ...86 // IV. Slavnostnější krmě na neděli nebo pro radost. 89 // Jak podusit jaka ...90 // Hovězí po burgundská (boeuf bourguignon) ...94 // Cesta za devatery lesy ...96 // Kuře na paprice s krupicovými knedlíčky ...99 // To by se zvěrolékaři stát nemělo ...101 // Srnčí na smetaně ...104 // Vepřová pečeně tančí ...106 //
Vepřová pečeně v bylinkách a sušené šunce ...110 // Pravda ve víně ...112 // Švestkové knedlíky z bramborového těsta ...116 // V. Sladká tečka i vykřičník ...119 // Návštěva u perníkářky ...120 // Čokoládové perníčky ...123 // Dravec ...125 // Piemontské mandlové sušenky ...128 // Nejlepší prodejkyně ...130 // Prezidentské šátečky ...133 // Lebozpytec // Jablečný koláč ...138 // Cena ořechového koláče ...1 0 // Ořechový koláč (Osgood Pie) ...744 // O trnkové panně // Švestkový makovník ...750 // Smrt čokoládou ...152 // Ďábelský čokoládový dort ...755 // Návrat marnotratné dcery ...157 // Danielin slavnostní potahovaný dortík ...162 // VI. Něco ? pivu, vínu nebo jen tak na chuť ...169 // Prázdniny u babičky ...120 // Placatý domácí chléb s mořskou solí ...7Z2 // Odórologie ...123 // Tvarůžková rozhuda ...775 // Poslední večeře ...129 // Ředkvičková pomazánka ...182 // Artemia salina ...133 // Slané tyčinky z bramborového těsta ...755 // A bonusový příběh na závěr ...191 // Jak na Moravě zdomácněla réva ...192

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC