Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 21.10.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Grada, 2018
1 online zdroj (264 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-247-2659-5 (online ; epub)
ISBN 978-80-247-2660-1 (online ; pdf)
ISBN 978-80-271-0640-0 (print)
angličtina
Připravit si doma skutečně dobrou kávu není jen tak. A přitom je to možné i bez drahého vybavení. Nevěříte? Před vámi leží manuál, který vás o tom přesvědčí. Přibližuje vám svět kávy tak, že s nově nabytými znalostmi bude pro vás příprava kvalitního nápoje hračkou..
001943233
Úvod ...7 // Jak s knihou pracovat • ...10 // Několik kávových vln ...12 // Výběrová versus craft káva ...15 // KAPITOLA 1 : Základy filtrace ...19 // Extrakce ...20 // Síla a výtěžnost ...24 // Graf kontrolované přípravy ...26 // Filtrační poměr a dávkování ...28 // Jak důležitá je přesnost? ...29 // Jak odpočítat dávku ...31 // Jemnost namletí a doba kontaktu ...33 // Voda ...36 // Teplota ...40 // Zalévání ...42 // KAPITOLA 2: Vybíráme vybavení ...51 // Přístroje na principu full-immersion (plné louhování) versus překapávače.52 // Jakou roli hrají filtry? ...58 // Zařízení na metodu full-immersion (plné louhování) ...63 // Překapávače ...74 // Mlýnky ...88 // Váhy ...94 // Konvice a teploměry ...98 // Nádoby, karafy a termosky ...105 // KAPITOLA 3: Káva ...109 // Kávová zrna ...110 // Odrůdy a kultivary ...113 // Země původu (origin) ...121 // Zpracování ...142 // Pražení ...144 // Dekofeinizace ...148 // KAPITOLA 4: Nákup kávy ...153 // Kde najdete craft kávu ...154 // Sezonnost ...159 // Luštění etiket ...162 // Skladování ...179 // KAPITOLA 5: Chuť ...181 // Kyseliny a (vnímaná) kyselost ...183 // (Vnímaná) sladkost ...186 // Hořkost ...187 // Mouthfeel ...188 // Aroma ...190 // Jak posuzovat príchuť ...192 // KAPITOLA 6: Metody přípravy ...203 // French press (press pot, kafetiéra, kafetiér) ...208 // Aeropress ...215 // Abid Clever ...220 // Sifon (vakuový kávovar) ...224 // Melitta ...228 // Beehouse ...231 // Walküre ...233 //
Kalita wave ...236 // Chemex ...239 // Mario v60 ...242 // PŘÍLOHA: Pomůcky, tipy a triky ...247 // Příliš slabá (řídká/vodová) ...248 // Příliš silná (hutná/těžká) ...248 // Příliš kyselá ...248 // Příliš hořká ...250 // Trpkost ...251 // Nepříjemný film ...251 // Nepříjemný prášek ...252 // Připálená chuť ...252 // Tlumená chuť ...252 // Blátivá vrstva kávy ...252 // Příliš pomalý průtok ...252 // Příliš rychlý průtok ...253 // Zdroje ... 255 // Rejstřík ...257 // Poděkování ...263 // O autorech ...264

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC