I Úvod: Cíle metodiky, její uživatelé ... 7 // 2 Kulinární kultura a kulinární dědictví: charakteristika zájmového okruhu, základní pojmy, problémy a souvislosti ... 13 // 3 Východiska, postupy a metody výzkumu, identifikace // a dokumentace kulinárního dědictví ... 27 // 4 Chronologicko-věcné, územní a společenské souvislosti výzkumu, identifikace a dokumentace kulinárního dědictví ... 45 // 5 Identifikace kulinárního dědictví: rámec, důvody a okolnosti, relevance a struktura ... 73 // 6 Dokumentace: fáze, obsah, evidenční záznamy ... III // 7 Závěr... 147 // 8 Pojmy ... 151 // 9 Použité prameny, literatura a informační zdroje ... 159 // 10 Publikace a další díla předcházející metodice ... 169 // 11 Soupis vyobrazení ... 171 // 12 Přílohy ... 175