Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 17.02.2024. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
EB
EB
ONLINE
[Česko] : Alferia, 2023
1 online zdroj (352 stran)
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 


ISBN 978-80-271-7000-5 (online ; pdf)
ISBN 978-80-271-1342-2 (print)
angličtina
Koji je domestikovaná plíseň, která žije s lidmi už tisíce let. Přesto, že je schopná vyrůst snad na každé potravině, jsme se s ní až donedávna mohli setkat téměř výhradně ve východní Asii. Díky globalizaci však tato houba získala podmínky k tomu, aby se rozšířila po celé planetě a pomáhala nám připravovat jídlo, které je jednoduše lepší..
001954050
POZNÁMKA PŘEKLADATELE... 8 // předmluva k českému vydání: O našem vztahu s fermentační kouzelnicí ... 9 // Předmluva (Sandor Ellix Katz) ...11 // ÚVOD Proč právě koji? ... 15 // 1 Co je to koji? ... 29 // 2 Hovory s plísní ... 43 // 3 Mapování chutí ... 63 // 4 Jak pěstovat koji ... 73 // 5 Práce s koji pro pokročilé ... 107 // 6 Koji pro uspěchané: práce s plísní snadno a rychle ... 131 // 7 Aminopasty ... 143 // 8 Aminoomáčky ... 173 // 9 Alkohol a ocet ... 187 // 10 Maso a uzeniny... 211 // 11 Mléko a vejce ... 241 // 12 Zelenina ... 257 // 13 Pečení a sladkosti ... 273 // PŘÍLOHA A Stručný přehled základních receptů ... 291 // PŘÍLOHA B Příprava složitějších potravin s aminokyselinami ... 289 // PŘÍLOHA C Svět koji: grafy a nákresy ... 305 // PŘÍLOHA D Hygiena a zásady bezpečné práce s koji ... 307 // ZDROJE ... 313 // BIBLIOGRAFIE ... 317 // REJSTŘÍK ... 323 // O AUTORECH ... 343 // PODĚKOVÁNÍ ... 331

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC